Guguluf de post cu gem de prune si nuca

de 3retetemerisor
8469 vizualizări
Guguluf de post cu gem de prune si nuca

Foarte bun si usor acest guguluf de post cu gem de prune si nuca!

Usor umed la interior, cu multă nucă, iar aroma de rom i-a desavarsit gustul în mod placut.

Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!

Mergea si putina scortisoara, dar am preferat doar esenta de rom, de data aceasta.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 750 gr gem de prune acrisor
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 300 gr faina
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam compozitia pentru guguluf de post cu gem de prune si nuca

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul).
Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.
Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.
Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.
La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.

Coacem guguluful

Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea. Forma mea are diametrul de 21 cm.
Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.
Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.

ingrediente-guguluf gem-si-nuca compozitie-guguluf guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-4 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-5 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-6 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-7 guguluf-de-post-cu-gem-si-nuca-8
Sper sa va fie de folos reteta mea de guguluf de post, cu gem de prune si nuca!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

11 comentarii

Patricia Iordache 27 noiembrie 2013 - 13:31

Vaaai..ce minunatie de post! Ia sa-l trec pe lista de preferinte…:)

Răspuns
Maria Udrea 27 noiembrie 2013 - 16:10

Ma bucur ca-ti place, draga mea! >:D<

Răspuns
Laura Nechita 27 noiembrie 2013 - 14:34

Am venit la Gugu! :)) muah!

Răspuns
Maria Udrea 27 noiembrie 2013 - 16:11

Muah! Bine ai venit la Gugu! :)))

Răspuns
Top Cuisine avec Lavi 27 noiembrie 2013 - 14:59

Ce bine arata!
Excelenta si mai e si de post!

Răspuns
Maria Udrea 27 noiembrie 2013 - 16:11

Multumesc frumos, este si foarte bun! 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 27 noiembrie 2013 - 20:04

Este foarte bun. Eu oricum ador genul asta de deserturi de post. Seara buna!

Răspuns
Maria Udrea 27 noiembrie 2013 - 20:44

Merci, Rocsy! Si mie imi plac astfel de dulciuri, parca sunt mai sanatoase, pacat ca le facem mai rar. Seara buna si tie!

Răspuns
simonacallas 19 noiembrie 2014 - 7:40

N-as fi zis ca e de post, arata demential, felicitari! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 26 februarie 2015 - 6:08

Simona, tare bun a fost! Am sa incerc si cu mere. :-*

Răspuns
Mihaela 27 noiembrie 2015 - 7:53

Arata foarte bine. Cred ca voi incerca direct cu mere 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: