Pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt

de Maria Udrea
7523 vizualizări
Pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt

Este peste asteptari de gustoasa aceasta mancare de pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt! Este usor asemanatoare cu deliciosul  ostropel de pui.

Vedeti aici si: reteta de ostropel de pui cu mamaliguta, ca la bunica acasa.

Ingrediente

  • pulpele, pieptul si aripipile de la un pui de curte
  • 1,5 l apa
  • 5 rosii mari
  • 3 ardei capia copti
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • sare, dupa gust
  • 2 linguri de faina
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare pentru reteta de pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt

 Eu am folosit carne de la un pui de curte care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi de dafin, intr-un vas acoperit.

Cand atinge punctul de fierbere inlaturam spuma si reducem intensitatea focului.

Lasam sa fiarba pana cand se patrunde carnea la testul cu furculita. Aproximativ 40 de minute la foc mic spre mediu, a durat la fierberea.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-1

Intre timp pregatim ardeiul pe care il coacem, il curatam si il tocam marunt. Rosiile le oparim in putina apa fiarta, le decojim, iar usturoiul il curatam.

Apoi, trecem toate aceste ingrediente prin robot și le transformam intr-o pasta.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-2
Adaugam aceasta pasta peste carnea de pui de pe foc.

Le lasam sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute, asezonandu-le cu piper, sare si zahar, dupa gust.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-3

Punem putina supa din oala intr-un bol si o lasam sa se raceasca. In aceasta supa adaugam faina, amestecand continuu cu o furculita. Apoi turnam faina diluata in vasul de pe foc si amestecam intens, omogenizand bine sosul printre carnea de pui.

Mai lasam deliciosul pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt pe foc aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.

Mai potrivim gustul cu sare si piper si oprim focul, dupa care adaugam patrunjelul tocat.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-4

Este usor picant si foarte gustos acest preparat, vă recomand cu drag să testati reteta!

Iar servit cu mamaliguta, deliciul este maxim.

Vedeti AICI si cum prepar eu mamaliguta clasica, dar si o reteta de mamaliguta mai altfel.

Pui-fraged-sos-picant-rosii-ardei-copt-5

Mai găsiți pe blog rețete clasice, ca la mama acasă, din toate categoriile de preparate.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.