Prăjitura O noapte la Veneția

de Maria Udrea
38638 vizualizări
Prăjitura O noapte la Veneția

De cand am vazut prăjitura O noapte la Veneția, pe bucataras la Gaby_d am zis ca-i musai s-o fac si eu. Si am tot zis pana i-a venit randul :)))

Am modificat putin pe la ingrediente si cantitati sa iasa mai multa ca noi suntem mari si pofticiosi.

Rezultatul: un deliciu de prajitura, o voi repeta cu siguranta!

Concluzia: eu nu am ajuns, inca, la Venetia, dar mancand din aceasta prajitura mi-am imaginat cum ar fi sa petrec o noapte acolo :)))

Ingrediente

  • Blat de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

 Blat de cocos

Eu am preparat blaturile intr-o tava de 23/36 cm.

Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.

Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea.

Il dam la rece pana preparam si celalalt blat.

Blat de cacao

Pentru blatul de cacao, separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua.

Intindem blatul peste cel de cocos si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand va trece testul cu scobitoarea.

Preparare crema pentru prăjitura O noapte la Veneția

Pentru crema, frecam galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi le diluam cu laptele si punem vasul cu crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Lasam crema la racit.

Intre timp se vor raci si blaturile.

Untul il vom freca spuma cu zaharul vanilat si il vom incorpora in crema, putin cate putin, picurand si zeama de lamaie.

Intindem crema uniform peste blaturi si dam prajitura la frigider pentru 30 de minute pentru a se intari crema.

Preparare glazura pentru prăjitura O noapte la Veneția

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas cu frisca lichida pe foc, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.

Dam vasul deoparte si lasam glazura sa se raceasca, apoi o vom intinde peste crema racita.

Dam din nou tava la frigider pana cand se va intari ciocolata, apoi putem portiona prajitura.

Prajitura-o-noapte-la-Venetia-1 Prajitura-o-noapte-la-Venetia-3 Prajitura-o-noapte-la-Venetia-7

Noi n-am avut rabdare si am taiat colturile. Chiar daca ciocolata a mai curs pe margini, n-a contat ca am lins-o de pe degete :)))

Multumesc, Gaby, pentru inspiratie! <3

Prajitura-o-noapte-la-Venetia-6

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

10 comentarii

adnia 17 August 2014 - 7:08

minunata prajitura asta! si decorul e atat de optimist si primavaratic..asa mi-ar placea sa fie mere: primavara!

Răspuns
Maria Udrea 17 August 2014 - 7:47

Multumesc, Adnia! Si mie imi place primavara! 🙂

Răspuns
Anonim 18 August 2014 - 6:31

mai bine… o noapte 🙂 printre prajiturile tale!
cozia

Răspuns
Maria Udrea 18 August 2014 - 7:05

N-am priceput, o noapte printre prajiturile mele la Cozia, sau Cozia este numele tau? 🙂

Răspuns
Anonim 18 August 2014 - 15:21

nu ma cheama cozia dar l am ales fiindca imi place foarte mult!tie nu?
si fiindca m ai provocat uite cum vine treaba – prajitura se numeste o noapte la venetia, da? de ce nu ti alegi tu, data fiind experienta ta in prajituri , o prajitura care sa se numeasca
o noapte la cozia, bine ca asa dai imaginatie celor care au fost si cunosc zona cu manastire cu tot si uite asa obtii un rating mama dragaaaa… sau denumesti tu cum preferi o prajitura – o noapte la …
ca nu e obligatoriu cozia:)
si inchei in ton cu comentariul tau – deci, NU o noapte printre prajiturile tale la Cozia ci –
doamne ce vis frumos ar fi – Cozia ar sta o noapte printre prajiturile tale, merisor! 🙂
ei, am cam intins de povesti, dar e vara, e cald si frumos , in fata calculatorului ca afara facem insolatie.
sa fii iubita merisor, ai un blog frumos ca o poveste pentru copii, cu zane si pitici si alei verzi unde ne asteapta bunicuta cu cosuletul cu nuci sau o gustare sau cu primavara sau cu vara sau toamna sau cu iarna, ca asa esti de fapt tu, un merisor femecat inflorit toate anotimpurile.
La revedere, mi a parut bine!
cozia

Răspuns
Maria Udrea 18 August 2014 - 15:50

🙂 Multumesc frumos pentru aprecieri si vizite! Si mie imi place la Cozia, din pacate nu trec decat cam odata pe an pe acolo, dar trec. 🙂 Cat despre numele prajiturii, asa a fost numita de altii, eu doar am preluat-o, dar nu-i rea ideea sa fac eu o prajitura si s-o denumesc "Cozia" Am sa ma gandesc la asta. 🙂

Răspuns
Anonim 19 August 2014 - 7:50

Foarte buna prezentarea! Felicitari! Cred ca este un deliciu de prajitura!

Răspuns
Maria Udrea 20 August 2014 - 4:52

Multumesc, Anonim! 🙂 Intr-adevar este tare buna!

Răspuns
Anonim 5 February 2015 - 11:06

Daca in primul blat pun nuci si in locul la cocos, cred ca ete mai gustos! Nu ?

Răspuns
Maria Udrea 5 February 2015 - 11:17

Depinde de gustul fiecaruia. va fi cu totul alta prajitura daca se inlocuieste cocosul, dar cu siguranta va fi buna!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.