Reteta aceasta de bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata, a fost deliciul unor musafiri anuntati in ultima clipa.
S-au cerut repetate a doua zi, ca tare bune au iesit.
Ingrediente
- 1 cartof mare
- apa pentru fiert cartoful
- 150 gr cascaval Delaco
- 150 gr sunca presata
- 2 oua
- piper
- boia de ardei dulce
- 250 ml ulei
- 200 gr pesmet
Mod de preparare pentru bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata
Pregatim ingredientele
Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.
Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.
Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.
De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata.
Preparare bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata
Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare si adaugam condimentele si ouale.
Omogenizam bine totul, apoi formam mingiute cat o nuca, pe care le trecem prin pesmet.
Le vom trece de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara.
Intr-un vas antiaderent si mai micut, punem uleiul la incins.
Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca cateva minute pana se rumenesc frumos la suprafata.
Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire, apoi din ce in ce mai putin pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului.
Scoatem buletele cu ajutorul unei palete si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta.
Au iesit si frumoase si gustoase aceste bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata.
Le servim ca aperitive, cu legume proaspete.
TIPSURI:
- Este bine ca baia de ulei sa fie mai inalta decat buletele, sa nu fie necesar sa le invartim de pe o parte pe alta, pentru a nu le strica forma.
- Se poate adauga si un morcov fiert, dat pe razatoare si putin parmezan.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
8 comentarii
Am sa incerc si eu reteta ta, ca tare bine arata.
Te pup, Tania D
Te tzuc, Tania! >:D<
Imi plac mult buletele de cascaval, si nu am mai facut de mult, mi-ai dat o idee buna 🙂
Te pup, Simona! >:D<
multumesc! o sa fac si eu ,par simplu de facut si gustoase!
Sunt si gustoase si aspectuoase, de efect pe o masa festiva chiar.
Si acest preparat îl voi încerca de ziua baietelului meu. Pana acum foloseam doar cascavalul. ��
Multumesc, Patricia, pentru vizita si incredere!