Croissante cu ciocolata – reteta clasica

de 3retetemerisor
13497 vizualizări
Croissante cu ciocolata

Pot să spun că au ieșit perfecte aceste croissante cu ciocolata și a trebuit sa le repet imediat ce s-au terminat.

De cand am preparat aceste Cornuri cu unt si aroma de vanilie, mi-am propus sa le incerc in diverse combinatii.
De data aceasta le-am umplut cu ciocolata si tare bune si pe placul alor mei au fost!

Gasiti pe blog mai multe retete de cornuri umplute, in sectiunea Dulciuri/Cornuri si aluaturi de casa.

Iar daca regasiți gustul vostru în retetele de pe blog, le mai puteti urmări si pe pagina de Facebook.

Vă astept cu surprize culinare si pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmariti mai jos reteta de croissante cu ciocolata, cu lista de ingrediente si mod de preparare pas cu pas, dar si cateva imagini graitoare, din timpul prepararii.

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 125 gr unt(65%)
  • 250 gr unt(82%)
  • 125 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 1 lingurita sare
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • crema de ciocolata
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 lingurite lapte

Mod de preparare

Pregatire aluat pentru croissante cu ciocolata.

Intr-un bol, sfaramam drojdia si adaugam peste ea zaharul.
Le frecam cu o spatula de lemn pana la diluare.
Punem laptele la incalzit.
Topim cele 125 gr unt si il lasam sa se raceasca usor.
Incalzim usor si apa si dizolvam sarea in ea.
Peste drojdia si zaharul diluate, adaugam laptele caldut, le amestecam bine, apoi
adaugam 200 gr faina si omogenizam.
Croissante-cu-ciocolata-1
Adaugam untul usor racit, cele doua galbenusuri, omogenizam apoi incorporam treptat faina, alternand cu apa calduta.
Se va forma un aluat nelipicios elastic si usor moale.
Croissante-cu-ciocolata-2
Acoperim aluatul cu o folie alimentara si il dam la frigider pentru 20-30 de minute.
Scoatem pachetul de unt gras(cele 250 gr) si il asezam intre doua folii de plastic( doua pungi de congelator decupate).
Il intindem cu sucitorul cat ne permite folia, dar nu trebuie sa fie prea subtire, foaia de unt rezultata.
Asa intins il dam la frigider atat cat tinem si aluatul.
Croissante-cu-ciocolata-3

Cum asamblam aluatul pentru croissante cu ciocolata.

Dupa cele 20 sau 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie masurand astfel incat dimensiunea foii de unt sa ocupe 2/3 din dimensiunea aluatului.
La un capat al aluatului asezam untul.
Urmarim sa ne ramana marginile de aluat putin libere, daca este nevoie mai tragem de ele sa se intinda putin.
Îndoim partea libera de aluat peste jumatate din unt, apoi indoim peste aceasta, cealalta parte de aluat cu unt.
Acoperim aluatul impachetat, cu folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si il asezam pe masa usor infainata, apoi il intindem cu sucitorul, pe care de asemeni il infainam putin.
Aluatul isi mareste volumul in frigider, fapt pentru care se va mai inmuia cate putin, de aceea mai infainam masa si sucitorul.
Intindem aluatul, dar nu in foaie prea subtire, apoi il pliem exact ca mai inainte.
Facem aceasta operatie de 3-4 ori la intervale de 30-40 de minute, apoi il lasam la frigider, impachetat in folie, pana a doua zi.

Asamblare si coacere croissante cu ciocolata.

A doua zi, impartim aluatul in doua parti si vom intinde pe rand fiecare parte in dreptunghiuri de grosimea degetului mic.
Taiem aluatul in triunghiuri, in functie de cat de mari dorim sa iasa cornurile.
Asezam cate o lingurita din crema de ciocolata, la baza triunghiurilor si le rulam pornind de la baza catre varf.
Croissante-cu-ciocolata-4
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus diluat cu lapte.
Dam tava la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc cornurile
frumos.
Eu am pus cam multa ciocolata si pe alocuri a mai iesit din cornuri.
Croissante-cu-ciocolata-5 Croissante-cu-ciocolata-6
NOTA:
Daca doriti cornurile mai dulci, mai adaugati 1 lingura de zahar in aluat.
Atentie la crema de ciocolata, sa nu folositi o crema prea subtire ca va iesi din cornuri in timpul prepararii.
Si la mine a mai iesit pe alocuri, dar am pus cam multa si nu am strans bine marginile.
Croissante-cu-ciocolata-7 Croissante-cu-ciocolata-10
Croissante-cu-ciocolata-9

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Laura Nechita 19 ianuarie 2015 - 11:44

As face si eu piticilor, dar mi-e ca mananc eu prea multe! Foarte bine arata! Retin reteta! Te pupam!

Răspuns
Maria Udrea 19 ianuarie 2015 - 16:55

Daa, eu ma abtin cat pot, dar tot mai scap in ele cand le fac si m-am facut cat muntele :))))))) Va pup si eu!

Răspuns
saltnsasha 20 ianuarie 2015 - 15:27

Ufff, ce pofta mi-ai facut..

Răspuns
Maria Udrea 20 ianuarie 2015 - 16:35

:)))) Is bune rau, merita incercate!

Răspuns
simonacallas 21 ianuarie 2015 - 20:02

Imi place mult aluatul tau, si il descrii asa de frumos ca nu pare greu de facut, salvez reteta sa-l incerc si eu 🙂 :X

Răspuns
Maria Udrea 21 ianuarie 2015 - 21:00

Multumesc, Simona! Mereu esti o draguta! :X

Răspuns
Diaconta 22 ianuarie 2015 - 7:56

Minunate croissantele tale.Imi plac mult dar nu prea fac.

Răspuns
Maria Udrea 22 ianuarie 2015 - 10:28

Multumesc, Dia! Eu fac din camd in cand ca le mai iau baietii la pachet. >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.