Pentru ca mi-au ramas cateva pachetele de piscoturi, m-am gandit sa fac ceva simplu si de efect pentru a-mi incanta musafirii, asa ca au aparut aceste delicioase Praline Tiramisu.
Ideea acestor Praline Tiramisu nu imi apartine, am vazut reteta la Adina’s kitchen & travel, careia ii multumesc mult pentru inspiratie!

Ingrediente
- 30 piscoturi Savoiardi
- 50 gr migdale macinate
- 1 ceasca cafea tare(110 ml)
- 1 lingura amaretto
- 250 gr mascarpone
- 30 gr cacao
Mod de preparare
Pregatim ingredientele pentru Praline Tiramisu
Mai intai pregatim o cafea tare, pe care o lasam putin sa se raceasca si adaugam amaretto in ea.
Rupem piscoturile in bucati si le maruntim cu robotul pana devin ca pesmetul.
Rupem piscoturile in bucati si le maruntim cu robotul pana devin ca pesmetul.
Le amestecam cu migdalele macinate, turnam cafeaua calda peste ele si omogenizam bine compozitia.
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si amestecam totul uniform.
Dam vasul la rece, acoperit cu folie, pentru aproximativ o ora, sau până vom servi delicioasele Praline Tiramisu.
Formăm delicioasele Praline Tiramisu
Cu mainile umezite, luam din compozitie si formam bilute cam de marimea nucilor.
Le asezam pe un platou si le mai lăsăm să se odihnească puțin, pentru a nu fi umede.
Le trecem prin cacao din abundenta, pe toate partile cu 2-3 minute înainte de servire, așa încât cacaua să nu aibă timp să se umezească.

Sunt foarte bune si de mare efect, merg preparate la zile festive, sau atunci cand se anunta musafiri in scurt timp!
9 comentarii
Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
La multi ani!
Multumesc, asemenea, Alexandrina!
La multi ani!
La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!
La multi ani, Merisor! ma bucur ca ai rezolvat situatia cu blogul. Va pupam si Doamne ajuta sa avem cu toti un an bun si sanatate!
Multumesc de urari, Laurici draga mea!
La multi ani si voua si numai binele sa va inconjoare!
Si eu ma bucur pentru blog, nu mai aveam nicio tragere de inima cu el blocat 🙂
Foarte buna si practica ideea; ca sa nu mai spun ca pralinele arata de nota 10 🙂 Felicitari!
Multumesc, Simona! Tare mult mi-au placut si mie!
Sunt bune rau !
Pup, Adina! chiar foarte bune!