Ficat de pui in sos de rosii

de 3retetemerisor
5328 vizualizări

Este o mancare pe care eu o prepar frecvent, intrucat ne plac ficateii de pui.
Sosul este simplu, usor picant si usor dulceag.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 4-5 catei de usturoi
  • un praf sare
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • un praf boia de ardei dulce
  • un praf mix de condimente(Hot&Spicy)
  • 500 gr pasta de rosii
  • 2 ardei copti
  • 2 foi dafin
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 legatura patrunjel verde

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Spalam si curatam ficatul bine, apoi il scurgem, il asezonam cu condimente si putina sare.
Intr-un vas incapator si antiaderent punem uleiul si untul la incins.
Adaugam ficatul, acoperim vasul si il lasam la foc mediu, aproximativ 30 de minute, intorcand ficatul din cand in cand de pe o parte pe alta.
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-1
Dupa cele 30 de minute, incercam daca ficatul se patrunde si adaugam usturoiul presat, apoi pasta de rosii( sau bulion), amestecata cu ardeii copti dati prin robot si diluata cu 100 ml apa.
Lasam mancarea la foc mediu, pana incepe sa fiarba intens, o gustam si o mai asezonam cu condimente, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.
In functie de gustul pastei de rosii, adaugam in sos si putin zahar.
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-2
Eu am adaugat 1 lingurita, pentru ca mi s-a parut usor acrisoara pasta de rosii folosita.
Servim ficatul alaturi de cartofi, orez sau legume asortate si nelipsitele muraturi.
Ficat-de-pui-in-sos-de-rosii-4
Spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 15 februarie 2015 - 20:15

Daaa! 🙂 Si noua ne plac ficateii de pui, si tot asa cu sos rosu ii facem 🙂 Arata delicios ce ai pregatit aici <3

Răspuns
Maria Udrea 15 februarie 2015 - 20:26

Pup, Simona! esti o draguta ca de obicei! <3

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: