Salata asortata cu rucola si rosii deshidratate

de Maria Udrea
7264 vizualizări

Plină de savoare și culoare și foarte sățioasă această salata asortata cu rucola si rosii deshidratate, dar și alte ingrediente  ce s-au combinat armonios.

Imi plac mult salatele, cu orice, legume proaspete sau fierte, combinate cu branzeturi sau diverse preparate din carne, simple sau cu maioneza, le ador!
De data aceasta am combinat rucola cu mozzarella, rosii deshidratate si multe altele.
O nebunie in farfurie!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru patru portii:
  • 4 cartofi mari, rosii
  • 1 ceapa mare, rosie
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei Kapia, rosu
  • 8 ridichi
  • 8 bucati rosii deshidratate, in ulei
  • 150 gr pastrama de porc
  • 125 gr mini-mozzarella(de la LIDL)
  • o mana rucola
  • 2 linguri ulei( din cel in care au stat rosiile deshidratate)
  • un praf sare

[/ingredients]

 

Salata-rucola-rosii -deshidratate-1

 

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iata cat de simplu pregatim aceasta Salata asortata cu rucola si rosii deshidratate!

Fierbem cartofii in coaja pana cand se patrund, apoi ii scurgem de apa in care au fiert, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja.

Spalam legumele si le scurgem bine de apa, sau le stergem.

Spalam si rucola si o lasam la scurs.

Feliem pastrama de porc in felii subtiri pe care apoi, le taiem in doua sau in patru.

Feliem cartofii rondele.

Rosiile deshidratate le taiem mai micute.

Ardeiul verde il curatam si il taiem julien, pentru ca este mai mare, iar ardeiul kapia il taiem in rondele.

Ceapa si ridichiile le taiem tot rondele, pentru a da un aspect mai placut salatei.

Presaram pe platou cateva fire de rucola, apoi asezam ingredientele taiate, alternandu-le cu rucola si mozzarella.

Stropim ingredientele cu ulei si presaram sare peste ele.

Uleiul in care au fost rosiile, este putin acrisor si condimentat, deci nu a mai fost nevoie de alte condimente.

 

Salata-rucola-rosii -deshidratate-2

 

Noi servim aceasta salata, simpla, la cina.

Este destul de consistenta si poate tine loc de o masa.

Spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

10 comentarii

Tania Dabu 17 February 2015 - 15:21

Ce bogatie pe platoul tau! Asta da salata care tine loc de o masa copioasa! Chiar imi place!

Răspuns
Maria Udrea 17 February 2015 - 16:33

Multumesc, Tania! Chiar este o salata buna!

Răspuns
Paula Gafitescu 18 February 2015 - 6:20

Yummy! SI mie imi plac salatale iar pentru rucola am o slabiciune aparte. Grozava combinatia asta!

Răspuns
Maria Udrea 18 February 2015 - 8:48

Multzu, Paula! Eu prefer rucola in locul salatei verde.

Răspuns
simonacallas 21 February 2015 - 9:34

Si mie imi plac salatele, iar a ta e generoasa in arome si in culori, si ma duce cu gandul la primavara 🙂

Răspuns
Maria Udrea 21 February 2015 - 13:02

Tocmai am in salatiera una asemanatoare. tare revigorante sunt! Pup, Simona!

Răspuns
Didi 23 February 2015 - 5:14

ia uite se food design misto! bravo Marule! 🙂

Răspuns
Maria Udrea 23 February 2015 - 5:59

Multumesc, Didi! 🙂

Răspuns
Laura Nechita 25 February 2015 - 12:31

Arata senzational, as manca in fiecare zi asa salata. Dar nu sunt in stare nici macar 2 ridichi sa-mi spal si sa-mi tai… 🙁
Tepup!

Răspuns
Maria Udrea 25 February 2015 - 16:06

Muah, Laura! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.