Bors de perisoare

de Maria Udrea
10803 vizualizări

Imi place sa prepar ciorba de perisoare in multe moduri, de fiecare data altfel. De data aceasta am preparat bors de perisoare. Este una din cele mai gustoase ciorbe si este printre preferintele baietilor mei.

Cel mai mult ne place ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza. De fapt ciorbele acrite cu zeama de varza cred ca sunt cele mai gustoase.

Mai gasiti pe blog o reteta interesanta de ciorba cu altfel de perisoare – Ciorba de burechite. Necesita ceva mai mult timp modul de preparare, dar merita incercata.

Noi ne impacam cu ciorbele de orice fel. Gasiti pe blog o intreaga colectie de retete.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmări si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de Bors de perisoare.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 750 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura patrunjel

Retate de bors de perisoare – Mod de preparare

Punem apa intr-un vas, pe foc.
Curatam legumele si le tocam cubulete.
Le adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba(mai putin ardeiul).
Adaugam si o lingurita de sare.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa trecuta prin masina, orezul si ouale,le asezanam cu piper, condimente, sare si cimbru si lasam amestecul rezultat la odihnit, pana cand vom forma perisoarele.
Cand legumele din supa incep sa se patrunda usor, formam perisoarele cat o nuca si le adaugam in supa.
Le lasam sa fiarba, acoperind vasul cu un capac, pana cand carnea este aproape patrunsa, apoi adaugam borsul si peste cateva minute ardeiul.
Mai lasam vasul pe foc 15-20 de minute, gustam supa si o asezonam cu sare si condimente, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Servim acest bors de perisoare, cu ardei iute sau cu ceapa rosie, eu prefer ceapa 🙂
Pofta buna!
bors-perisoare-1 bors-perisoare-2 bors-perisoare-3 bors-perisoare-4 bors-perisoare-5 bors-perisoare-7

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 17 March 2015 - 14:08

Ce imbietor arata,iti vine sa te asezi repejor la masa.Bravo!

Răspuns
Maria Udrea 17 March 2015 - 14:52

Multumesc, Dia, pentru vizita si apreciere! Trage scaunul aproape! :))))) >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.