Este prima data cand fac ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, si am fost incantata la maxim de gustul ei.
In zona noastra varza se gateste doar ca fel principal.
Dar mi-am zis ca n-are cum sa nu iasa buna, mai ales daca o asezonez cu niste oase de porc, afumate.
A iesit chiar gustoasa, deci mai fac.

Ingrediente
- carne de porc afumata, cu os
- 1 varza mica, proaspata
- 2 cepe galbene
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 ardei rosu
- 2 linguri pasta de rosii
- piper
- sare
- cimbru
- 2 foi dafin
- 1 legatura de marar verde
- zeama de la o lamaie
- 1 lingura otet balsamic
- 4 l apa
Mod de preparare
Pregatim ingredientele
Curatam si spalam legumele, apoi le tocam in cuburi sau rondele, dupa caz.
Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt.
Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef.
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe
Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt.
Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef.
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe
Preparare ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc
Punem carnea la fiert in apa calda.
O lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, si sa se desfaca de pe os.
O lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, si sa se desfaca de pe os.
Nu uitam sa inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Varza si ardeiul le vom adauga dupa 10-15 minute, cand radacinoasele incep sa se patrunda bine.
Adaugam, apoi, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.
Adaugam, apoi, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.
Servim ciorba calda, cu ardei iute.
Va recomand cu drag aceasta ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, este chiar gustoasa!
6 comentarii
Iti poti inchipui ca salivez la ciorbita ta, desi eu astazi am gatit tot varza, dar calita (si tot cu afumatura) ? :))
Eu ador varza, dar ciorba este prima data cand fac 🙂
Chiar ma gandeam cum de ai facut tu ciorba asta ? Ca doar e de pe la noi…..tare, tare buna !Si a ta a iesit tare faina….
Ceva asemenator am avut si eu azi, dar in loc de varza, am avut cartofi. Si cu ceapa rosie linga, a fost o nebunie….
Te tzuc !
Sidy, sa stii ca am fost tare incantata de gust, asa ca am s-o mai fac! Tzuc si eu!
Asa o pofta aveam zilele astea de-o ciorbita din asta.
Bravo!
Si mie imi plac mult ciorbele acrisoare si cu afumatura de porc. Multzu, Dia!