Imi plac asa de mult rosiile deshidratate si conservate in ulei, ca le-am introdus in multe salate si alte preparate!
De data aceasta am asezonat cu ele, salata de vinete si bine am facut, ca este tare gustoasa!
Ingrediente
- 1 kg vinete coapte(congelate)
- 1 ceapa rosie
- 2 ardei copti
- 5-6 buc. rosii deshidratate
- maioneza din:
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita mustar
- 150 ml ulei
- sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare pentru salata de vinete cu rosii deshidratate
Lasam vinetele la dezghetat intr-o sita sa se si scurga de lichid.
Tocam ceapa solzisori, pe un fund de lemn, apoi o acoperim cu vinetele scurse si le tocam impreuna cu ustensila pentru vinete, pana cand se maruntesc bine.
Tocam marunt si ardeiul copt si rosiile deshidratate si le amestecam cu vinetele.
Presaram putina sare peste ele si le lasam la odihnit pana preparam maioneza.
Amestecam galbenusul cu mustarul si putina sare si le mixam picurand treptat uleiul si zeama de lamaie.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem consistenta dorita.
Amestecam vinetele cu maioneza si potrivim salata cu sare, daca mai este cazul.
Ornam salata cu felii de rosii deshidratate si frunze de patrunjel.
Pofta buna!
4 comentarii
Imi plac vinetele,asa ca sigur mi-ar placea salata ta .
Si noua ne plac vinetele, cel mai mult in astfel de salate. Pupici!
Eu cred ca noi doua comunicam telepatic 🙂 De cateva zile ma tot gandesc la o salata de vinete. Si uite cu ce vii tu astazi 🙂 Si asa de bine arata si asa pofta mi-ai facut… 🙂
Simona, probabil pe undeva e o potrivire intre noi :))))
Mai am cateva pachete de vinete in congelator si am zis sa incep sa le consum si uite asa s-a nascut salata mea :))