Tiramisu – reteta clasica

de 3retetemerisor
29529 vizualizări

Tiramisu – reteta clasica, cred ca este unul din cele mai simple torturi din categoria „Torturi fara coacere” si este tare gustos pe deasupra!

Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude.

Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr piscoturi Savoiardi(2 pachetele)
  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml cafea tare
  • 50 ml Amarretto(optional)
  • 1 varf cutit sare
  • cacao pentru pudrat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.

Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.
Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.
Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.
Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.

Preparam crema pentru Tort Tiramisu

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.
Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.
Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.
Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.

Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.
Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.

Asamblare Tort Tiramisu

Scufundam piscoturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.

Tiramisu-reteta-clasica-1 Tiramisu-reteta-clasica-2 Tiramisu-reteta-clasica-3 Tiramisu-reteta-clasica-5

Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.
Cu acest tort, am sarbatorit eu ziua de 8 martie.

Doresc un sincer la multi ani, tuturor cititoarelor mele!
Sa fiti iubite si fericite!

Tiramisu-reteta-clasica-6

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

9 comentarii

Diaconta 8 martie 2015 - 17:33

Foarte bine arata.
La multi ani Meri !!!!

Răspuns
Maria Udrea 8 martie 2015 - 17:50

Multumesc, Dia! La multi ani si tie!

Răspuns
Tania Dabu 8 martie 2015 - 17:56

Ai sarbatorit cum se cuvine, cu un tort simplu si bun. La multi ani, mamica fericita!

Răspuns
Maria Udrea 8 martie 2015 - 18:01

Multumesc, Tania!
Uite, nu am retinut daca si tu ai un blog, ai?

Răspuns
simonacallas 8 martie 2015 - 20:03

Minunata prajitura, un rasfat delicios pentru aceasta zi deosebita 🙂 La multi ani!

Răspuns
Maria Udrea 9 martie 2015 - 6:06

Multumesc, Simona! la multi ani si tie! :-*

Răspuns
Grófová Nicoleta 9 martie 2015 - 13:28

La multi ani Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 9 martie 2015 - 14:08

La multi ani, Nico!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: