Mancare de spanac cu leurda

de Maria Udrea
10776 vizualizări
Mancare de spanac cu leurda

Pentru ca ador leurda, obisnuiesc sa o includ in diverse retete de preparate, iar aceasta mancare de spanac cu leurda, este una dintre ele.
Eu oricum adaug și 1-2 catei de usturoi in mancarurile de spanac, asa ca de data aceasta leurda a fost vedeta.

Daca si voi adorati leurda in preparate, gasiti pe blog o colectie de retete cu leurda, de unde va puteti inspira. Le descoperiti tastand cuvantul”leurda” in caseta de cautare.

Una dintre retetele mele preferate, din categoria celor cu leurda, este reteta de urzici cu orez si spanac, cu multa leurda.

Gasiti pe blog si reteta de pesto de leurda cu nuci, foarte gustoasa si demna de preparat.

Iar dacă regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru mancarea de spanac.

Ingrediente

  • 2 kg spanac(cantarit in piata)
  • 3 cepe galbene
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • apa
  • cimbru
  • oregano
  • 1 crenguta rosii cherry

[/ingredients]

Portii: 4
Timp de pregatire: sub 60 minute

Mod de preparare pentru reteta Mancare de spanac cu leurda

Mai intai pregatim ingredientele. Separam frunzele de spanac, de lujeri.
Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.
Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.
Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. 🙂
Punem o oala cu apa pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam putin bicarbonat si scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.
Bicarbonatul ajuta la pastrarea culorii verde a spanacului.

Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Mancare-spanac-leurda-1 Mancare-spanac-leurda-2

Curatam si tocam ceapa solzisori.

Cum preparăm mâncarea de spanac si leurda

Punem uleiul la incins si adaugam cepa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.

Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Mancare-spanac-leurda-3 Mancare-spanac-leurda-4

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.
Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente agream si il adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Mancare-spanac-leurda-5

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, amestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.

Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.

Mancare-spanac-leurda-6

Simpla si gustoasa aceasta mancare de spanac, cu leurda!

Daca nu se doreste a fi de post, putem servi mancarea de spanac, cu leurda, alaturi de niste kaizer afumat, tras la tigaie si oua ochiuri.

Mancare-spanac-leurda-8

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 8 April 2015 - 11:12

Vaii, ce bine arata <3 Iubesc mancarea asta, si de post si cu carne, e minunata!

Răspuns
Maria Udrea 8 April 2015 - 12:41

Multumesc, Simona! Si noi o iubim 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.