Ciuperci umplute cu legume si piept de pui

de 3retetemerisor
5245 vizualizări
Ciuperci umplute cu legume si piept de pui

Inca o reteta reusita, preparata la Slow cooker CROCK POT: Ciuperci umplute cu legume si piept de pui. Eu le-am preparat la oala minune, dar in lipsa acesteia le puteti prepara si la cuptor urmand aceiasi pasi.

Un exemplu de preparare la cuptor il puteti vedea si la reteta de ciuperci umplute in sos dulce-picant.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 250 gr piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • rosie
  • 1 pastarnac
  • ½ radacina telina
  • 1 ardei gras, rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 gr cascaval Delaco
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
  • 2 linguri
  • ulei
  • 25 gr unt

Mod de preparare pentru reteta de ciuperci umplute cu legume si piept de pui

Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz.
Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete.
Tocam cubulete si coditele de la ciuperci, dup ace le indepartam capetele.
Punem uleiul la incins si adaugam mai intai pieptul de pui, taiat cubulete, apoi, dupa 2-3 minute, adaugam si legumele.
Presaram peste ele putina sare, piper, cimbru si oregano, patrunjel verde si leamestecam de cateva ori apoi le ridicam de pe foc.
Nu le lasam sa se prepare definitiv, doar sa fie usor patrunse, pentru ca se vor prepara si impreuna cu ciupercile.
Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le clatim bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine.
Taiem untul in bucati mici pe care le asezam pe fundul vasului Slow cooker-ului.
Asezam si ciupercile, iar in interiorul lor punem catei de usturoi curatati si taiati rondele, apoi le umplem cu ingredientele din tigaie.
Le indesam cat de pine putem, iar ce ramane in tigaie, adaugam deasupra ciupercilor.
Mai adaugam si doua foi de dafin, acoperim vasul si conectam aparatul la sursa de current.
Setam modul high pentru o ora si 30 de minute si plecam la treburile noastre.
Acesta este unul dintre avantajele Slow cookerului, ca putem sa ne vedem linistiti de alte treburi, in timp ce el prepara linistit de mancarea noastra.
Dupa expirarea timpului, eu am mutat ciupercile intr-un vas termorezistent, am presarat deasupra patrunjel tocat si cascaval ras si am introdus vasul in cuptor pentru 5 minute la 200 de grade, pentru a se gratina ciupercile frumos.
Ciuperci-umplute-legume-piept-pui -1 Ciuperci-umplute-legume-piept-pui -2 Ciuperci-umplute-legume-piept-pui -3
Au iesit tare bune si aspectuoase!

Dacă doriți mai multe rețete cu ciupercki, găsiți pe blog o întreagă colecție de unde vă puteți inspira. Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Lubita Iancu 23 mai 2015 - 17:14

Mmmm ce fel arataaaaa!! nici nu vreau sa ma gandesc ce bunaciune ai facut ca deja mi se face pofta!
Weekend minunat Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 25 mai 2015 - 6:56

Multumesc, Lubita! Pup!

Răspuns
Oana V. 2 iunie 2015 - 13:32

Buna Maria, ai putea sa-mi spui cum se pot gati legume la abur in crock pot? nu am gasit nicaieri pe internet informatia asta sinu am vazut sa aiba nici gratar pt asa ceva. Si cum stii cat timp are nevoie o mancare pt a se gati corespunzator? cum alegi nr de ore, dupa ce iti dai seama? Iti multumesc anticipat, doresc sa achizitionez si eu una cat de curand.

Răspuns
Maria Udrea 2 iunie 2015 - 14:46

Draga, Oana, Crock Potul pe care il am eu are doar doua moduri de gatire: SLOW si HIGHT, iar acesta se livreaza impreuna cu o carticica unde sunt prezentate cateva retete gatite la el.
Din retetele respective se poate deduce cate ore si la ce mod se pot gati diverse preparate.
Cat despre aburi, cred ca te referi la multicooker, acela are si o sita exact pentru asa ceva.
Crock Potul, doar gateste lent, iar legumele isi pastreaza savoarea si culoarea. In vas se formeaza foarte mult abur, condens, in timpul prepararii alimentelor, dar nu as incerca sa gatesc fara a pune si putin lichid 😀
Mai multe informatii poti gasi pe site-ul lor: http://www.crockpot-romania.ro

Răspuns
Oana V. 3 iunie 2015 - 14:20

Maria, iti multumesc frmos pt raspuns. Am citit cam tot ce e la ei pe site, insa mi-e un pic neclara treaba cu timpul. Adca spre exemplu daca vrei sa faci niste cartofi noi rumeniti, cam cat ar trebui sa-i lasi? dar o friptura cu cartofi si legume? aici vorbim si de cantitati, si de modalitatea de gatire slow/high, corect? banuiesc ca la inceout e doar o chestie de testare, daca nu e facuta mancarea, mai adaug timp. Inteleg bine?

Răspuns
Maria Udrea 3 iunie 2015 - 16:55

Exact, oana, dupa cum am spus ei dau cateva retete, iar pe parcurs ce testam una sau doua, ne cam dam seama cat timp trebuie sa lasam ingredientele, apoi timpul se poate prelungi, daca se constata ca nu s-au preparat definitiv.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.