Chiftele de ton cu ciuperci preparate la cuptor

de Maria Udrea
7375 vizualizări

Ai mei adora nespus chiftelele, indiferent de combinatia ingredientelor din care sunt facute. Printre acestea se numara si chiftelele de peste pe care obisnuiesc sa le prepar in diferite combinatii. Una dintre aceste combinatii este cea de chiftele de ton cu ciuperci preparate la cuptor. Sunt foarte simplu de preparat, mai ales că folosim atat tonul cat si ciupercile din conserve.

Anterior v-am prezentat pe blog si o reteta de chiftele de ton cu sos de iaurt, foarte gustoase si usor de pregatit.

Iar o altă rețetă pe care o găsiți pe blog este cea de chiftele de ton cu porumb dulce.  Sunt foarte gustoase si in aceasta combinatie.

Si mai gasiti pe blog astfel de retete de chiftele de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de chiftele de ton cu ciuperci preparate la cuptor.

Ingrediente

  • 4 conserve file de ton in ulei de masline(4 x 170 gr)
  • 1 borcan ciuperci feliate(370 gr)
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie

Portii: 19;
Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare pentru chiftele de ton cu ciuperci preparate la cuptor

Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.
Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.
Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.
Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.
Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.
Va recomand cu drag aceasta reteta de chiftele de ton cu ciuperci!
Spor si pofta buna!

Chiftele-ton-ciuperci-1 Chiftele-ton-ciuperci-2 Chiftele-ton-ciuperci-3 Chiftele-ton-ciuperci-4 Chiftele-ton-ciuperci-5 Chiftele-ton-ciuperci-6

Chiftele-ton-ciuperci-8

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Tania Dabu 27 June 2015 - 4:24

Bune! Data viitoare sa le incerci cu ciuperci proaspete preparate la gratar su cuptor. Sunt dementiale, am facut eu. 🙂
Week-end frumos!

Răspuns
Maria Udrea 27 June 2015 - 5:26

Buna ideea ta, cred ca am sa incerc asa cum zici tu 🙂
Week-end fain si tie!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.