Placinta cu spanac, omleta si branza

de 3retetemerisor
6452 vizualizări
Placinta cu spanac

Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa placinta cu spanac, omleta si branza.

Am zis sa mai profit de oferta lui bogata in vitamine.

De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia.

L-am infasurat intr-o omleta preparata la panini maker. Apoi am rulat-o intr-un aluat fraged cu multa verdeata si a rezultat o delicioasa rulada, pe care v-o recomand cu mare drag.

Ingrediente

  • Pentru aluat(doua rulade micute):
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 450 g faina
  • sare
  • marar
  • patrunjel
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • putin parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 250 g spanac
  • apa + sare + bicarbonat de sodiu
  • 15-20 g unt
  • 1 ceapa rosie, mica
  • oregano
  • busuioc
  • 100 g branza telemea
  • 100 g branza dulce
  • 50 g mascarpone
  • marar
  • 1 ardei capia, mare
  • 2 omlete din cate 2 oua

Portii: 12;
Timp total de preparare: 50 minute

Mod de preparare pentru reteta de placinta cu spanac, omleta si branza

Incepem cu pregatirea aluatului fraged pe care il vom lasa la odihnit 30 de minute. In acest timp pregatim si ingredientele pentru umplutura.

Pregatim aluatul fraged

Frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.
Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Aluat fraged pentru placinta sarata

Pregatim umplutura pentru placinta cu spanac, omleta si branza

Oparim spanacul in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, il scurgem si il tocam marunt.
Calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.
Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.
Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, pentru ca am vrut sa iasa dreptunghiulare.

Omleta preparata la panini maker
Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.
Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.

Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza

Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.
Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.
Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.
La final le pudram cu putin parmezan ras.

Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza

Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.

Portii de placinta cu spanac, omleta si branza pe un polatou alb, alaturi de o placin ta intreaga pe alt platou alb

Sppor si pofta buna!

Tot din categoria retetelor preparate la panini maker, poate vă inspira si aceasta reteta de  placinta cu branza si marar .

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: