Madlene cu nuca si visine din dulceata

de 3retetemerisor
18794 vizualizări
Madlene cu nuca si visine

Imi plac madlenele, in general, mi se par asa delicate, aromate, iar aceste madlene cu nuca si visine m-au cucerit instant.

Visinele din interiorul lor sunt asa, ca niste surprize si au dat gust bun aluatului.

Merg foarte bine și cu visine proaspete, trecute usor prin zahar vanilat.

Madlene cu nuca si visine

Madlene cu nuca si visine din dulceata

Imi plac madlenele, in general, mi se par asa delicate, aromate, iar aceste madlene cu… Fursecuri Madlene cu nuca si visine din dulceata European Printează
Porții: 120 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g unt(82%)
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 400 g visine din dulceata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 2 lingurite esenta de rom

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Madlene cu nuca si visine

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.

Adaugam si cacaua, amestecata cu putin lapte rece, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.
Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.

Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit si omogenizam compozitia.

Adaugam esenta de rom si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul si nuca macinata.

Madlene-cu-nuca-si-visine-1 Madlene-cu-nuca-si-visine-3

Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se activeze.

Asamblare si coacere Madlene cu nuca si visine

Dupa ce aluatul s-a odihnit, cu ajutorul unei lingurite, umplem formele de madlene.
Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si  o acoperim cu aluat.

Dam formele cu madlene cu nuca si visine la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau pana cand madlenele sunt coapte.

Le lasam putin sa se tempereze in forme, apoi le transferam pe platou.

Madlene-cu-nuca-si-visine-2 Madlene-cu-nuca-si-visine-4

 

Madlene-cu-nuca-si-visine-5 Madlene-cu-nuca-si-visine-6

Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.
Sper sa va fie de folos rețeta mea de madlene!

Madlene-cu-nuca-si-visine-7

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Danutza 6 decembrie 2015 - 19:02

Ce frumoase sunt! 🙂 N-am mai mancat de muult timp madlene facute in casa. O combinatie delicioasa cu visine si nuca, trebuie neaparat sa-mi iau forma 😉

Te pup :*

Răspuns
Maria Udrea 6 decembrie 2015 - 19:05

Te pup, Danutza!
Intr-adevar, tare bune ies facute in casa cu aromele asezonate asa cum ne place.
Eu am achizitionat forme de la Lidl, acum ceva timp si tare bine mi-au prins.

Răspuns
Diaconta 7 decembrie 2015 - 7:33

Aratoase rau madlenele tale. Tare migaloasa treaba asta cu ele dar te apreciez pentru rabdarea ta.Pupici

Răspuns
Lubita Iancu 7 decembrie 2015 - 8:12

Maaaama ce frumoase sunt!stiu ca sunt grozave pentru ca si mie-mi plac madlenele!
Pup Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 7 decembrie 2015 - 9:41

Pup, Dia! daaa, tare-s migaloase, dar satisfactia e mare cand sunt gata. :))))

Răspuns
Maria Udrea 7 decembrie 2015 - 9:42

Multumesc, Lulu drag! Si mie imi plac mult. Te pup cu drag!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.