Luna aceasta, fiind luna desemnata iubirii, am fost invitata sa particip la campania „Iubim si Daruim cu Schar” organizata de Schar si Celiaci.ro.
Aceasta campanie ne incurajeaza sa daruim iubire celor dragi, in special preparandu-le mancaruri cat mai sanatoase si cat mai apetisante.
Iar pentru ca toate acestea sa se infaptuiasca, exista produsele Schar, fara gluten, dintre care eu am ales pentru reteta de fata, pastele.
Noua ne plac pastele, asa ca am preparat cu multa placere si daruire, aceasta reteta in care am strecurat si acel ingredient special: dragostea.
Dar asta nu e tot, va provoc si la un concurs frumos, in care trebuie sa lasati un comentariu la retetele postate, prin care care sa daruiti un gand bun, o poveste frumoasa de viata, o experienta traita, iar cei de la Schar vor alege o persoana pe care o vor premia cu produse fara gluten, pentru o luna intreaga.
Portii: 4;
Timp de preparare: 35 minute
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 g paste- penne, fara gluten
- apa
- sare
- 100 g unt(65%)
- 3-4 frunze de busuioc
- 2 catei de usturoi
Pentru sos:
- 250 g ciuperci champignon albe
- 250 g ciuperci champignon brune
- 1 ceapa
- ardei tricolor
- 2 catei de usturoi
- putin ghimbir ras
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 50 ml lapte de cocos
- 4-5 frunze de busuioc
- 2-3 fire de patrunjel verde
- 1-2 fire de marar
- 50 g parmezan
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.
Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si frunze de busuioc.
Le invartim de doua trei ori in unt, apoi le lasam sa se tempereze.
Pentru sos, calim ceapa tocata solzisori impreuna cu usturoiul zdrobit, in unt si ulei de masline, pana cand devine sticloasa, apoi adaugam o lingurita de zahar, pentru a se carameliza usor.
Adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu spre maxim, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula, sa se patrunda uniform.
Le lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, dupa care adaugam ardeiul tricolor taiat julien si il amestecam usor printre ciuperci.
Cand si ardeiul incepe sa se patrunda usor, adaugam laptele de cocos, apoi frunzele de busuioc si ghimbirul ras, potrivim gustul cu sare si mai lasam sosul pe foc 5-6 minute, pentru 2-3 clocote, nu mai mult.
Servim pastele cu acest sos si le decoram cu fulgi de parmezan, putin patrunjel verde si foarte putin marar verde.
NOTA:
La prepararea ciupercilor, nu trebuie sa adaugam sare de la inceput, pentru a nu iesi prea zemoase. Sarea ajuta ciupercile sa isi lase tot sucul in timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
[/preparare]
4 comentarii
Frumoasa campanie! Cu adanca mahnire, nu am cuvinte sa exprim compasiunea mea fata de cumplitele situatii in care se afle persoanele celiace. Din pacate, nu este o viata usoara pentru ei, nu multi stiu sau nu cunosc ce inseamna sa lupti cu aceasta problema. Si nici cat de usoara este viata noastra, prin faptul ca putem alege sa consumam orice ne dorim. Este adevarat, exista o varietate de produse fara gluten, fara lactoza, fara zahar, fara oua, fara…fara, dar toti cei care au o intoleranta la ceva, duc o lupta destul e grea, mai ales copiii. Spor la pregatit retete frumoase, iar cei care au nevoie, sa gaseasca inspiratie! 😡
Laura, ai mare dreptate.
Din pacate este foarte greu sa te abtii de la acele ingrediente care nu iti fac bine.
Multumesc pentru vizita si comentariu!
Muah!
Bune si pe gustul Zmeilor. Inca n-am porbat pastele fara gluten. Niciodata nu-i tarziu. Spor la bucatarit! 😉
Cristina, nu se simte nicio deosebire la gust, dar sunt mai sanatoase. 🙂