Tartă aperitiv cu brânză și roșii

de Maria Udrea
6223 vizualizări
Tartă aperitiv cu brânză și roșii

Această frumoasă și delicioasă Tartă aperitiv cu brânză și roșii a fost preparată cu drag, pentru cei dragi de Dragobete, de aici și forma de inimioară.

Aluatul fraged și crocant este unul special, cu untură și iaurt de casă, la fel și brânza este preparată în casă și am combinat-o cu puțin mălai.

Din aceeași categorie de aperitive, mai puteți vedea și Rețeta Plăcintă aperitiv cu brânză sărată și dovlecel!

Iar dacă doriți un aperitiv cu carne, vă recomand Rețeta Placinta cu carne de pui si legume mexicane!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 150 ml lapte bătut(iaurt de țară)
  • 1 lingură oțet
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 ceapă medie
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • o legătură mărar
  • 50 g unt
  • 3 roșii
  • sare
  • 5-6 frunze de busuioc

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Tartă aperitiv cu brânză și roșii .

Amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.
Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
Îmbrăcăm apoi pereții formei de copt cu o parte din aluat, întins într-o foaie subțire și îl înțepăm din loc în loc, cu o furculiță.

Pregătim umplutura și asamblăm Tarta aperitiv cu brânză și roșii .

Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.
Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.
Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar din foaia de aluat oprită, decupăm inimioare şi le așezăm frumos peste umplutură.
Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc și coacem plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.
Servim tarta cu brânză și roșii, alături de o cană cu lapte sau iaurt.
Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de tartă aperitiv sub formă de inimioară.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: