Tartă aperitiv cu brânză și roșii

de Maria Udrea
8148 vizualizări
Tartă aperitiv cu brânză și roșii

Această frumoasă și delicioasă tartă aperitiv cu brânză și roșii a fost preparată cu drag, pentru cei dragi de Dragobete. De aici și aspectul în formă de inimioară.

Aluatul fraged și crocant este unul special, cu untură și iaurt de casă, la fel și brânza este preparată în casă și am combinat-o cu puțin mălai.

Din aceeași categorie de aperitive, mai puteți vedea și Rețeta Plăcintă aperitiv cu brânză sărată și dovlecel!

Iar dacă doriți un aperitiv cu carne, vă recomand Rețeta Placinta cu carne de pui si legume mexicane!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 150 ml lapte bătut(iaurt de țară)
  • 1 lingură oțet
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 ceapă medie
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • o legătură mărar
  • 50 g unt
  • 3 roșii
  • sare
  • 5-6 frunze de busuioc

Mod de preparare pentru tartă aperitiv cu brânză și roșii 

Începem cu prepararea aluatului pe care îl vom lăsa un timp scurt la odihnit. Iar în acest interval de timp pregătim ingredientele pentru umplutura tartei.

Cum pregătim aluatul fraged de tartă

Amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea.  Apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și iaurtul.
Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele. Apoi, adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ușor ferm și nelipicios.
Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la odihnit pentru aproximativ 30 de minute.

Pregătim umplutura și formăm tartă aperitiv cu brânză și roșii

Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.
Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.
Pentru a forma tarta, punem 3/4 din aluat în forma de copt și îl modelăm uniform la baza și pe pereții formei de copt. Îl înțepăm din loc în loc la bază, cu o furculiță. Restul de aluat îl întindem într-o foaie de 3-4 mm grosime și decupăm inimioare din el.
Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar inimioarele de aluat le așezăm frumos peste umplutură.
Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc. Punem forma de copt în cuptor și coacem  și coacem delicioasa tartă aperitiv cu brânză și roșii pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.
Servim tarta cu brânză și roșii, alături de o cană cu lapte sau iaurt.
Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de tartă aperitiv sub formă de inimioară.
Mai puteți încerca de pe blog și rețeta de budincă aperitiv cu legume mexicane și alte ingrediente.

 

Budinca aperitiv cu legume mexicane

Budincă aperitiv cu legume mexicane

Dar puteți opta și pentru  rețeta de budincă de conopidă cu șuncă și ardei.
Porții de budincă de conopidă cu șuncă și ardei pe un platou alb așezat pe un ștergar, alături de cuțit și furculiță

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.