Si cum in luna februarie sarbatorim iubirea, aceasta campanie ne incurajeaza sa daruim iubire si ganduri bune celor din jur, iar celor din familie sa le daruim preparate cat mai sanatoase, folosind produsele Scar fara gluten.
Pentru reteta de fata am folosit faina din cereale fara gluten si biscuitii „Fior di Sole”.
Ceea ce a rezultat, a fost tare gustos si pe placul baietilor mei.
Dar asta nu e tot, avem si un frumos concurs.
Prin urmare, daca lasati un comentariu la retetele postate, prin care sa daruiti un gand bun, o poveste frumoasa de viata, o experienta traita, cei de la Schar vor alege o persoana pe care o vor premia cu produse fara gluten, pentru o luna intreaga.
[ingredients title=”Ingrediente”]
Blat de biscuiti:
- 2 pachete de biscuiti „Fior di Sole” de la Schar
- 50 g unt(65%)
- 50 ml lapte de cocos
Strat de mere:
- 750 g mere razuite
- 2 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura faina fara gluten
- 50 g unt
Crema de vanilie:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 4 plicuri zahar vanilat
- un praf sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 4 linguri faina fara gluten
- 350 ml lapte de cocos
- 200 ml smantana pentru frisca(Dorna)
Pentru decor:
- biscuiti „Fior di Sole”
- cateva capsuni
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: 60 minute;
Dimensiuni forma de asamblare: 21/22 cm
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit.
Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt.
Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania.
Am ales sa tapetez tava cu hartie de copt, pentru a scoate mai usor tortuletul din ea.
Dam blatul la frigider pana cand preparam si cremele.
Pentru stratul de biscuiti, punem intr-un vas pe foc, merele razuite, amestecate cu zaharul si scortisoara, iar cand isi lasa suficient sirop, adaugam untul si o lingura de faina, numai daca este cazul, adica daca este prea mult sirop.
Eu am adaugat o lingura rasa de faina fara gluten, pentru ca mi s-a parut sirop mult.
Amestecam bine merele pe foc, pana fierb in doua-trei clocote, asa incat faina sa fie preparata, apoi stingem focul, lasam compozitia sa se tempereze 5-6 minute si o intindem peste blatul de biscuiti.
Dam din nou tortuletul la frigider pana se raceste si stratul de mere.
Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi le diluam cu doua linguri de apa rece si adaugam faina.
Omogenizam bine compozitia si turnam peste ea, laptele de cocos.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa ca o budinca.
Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie, sa nu prinda crusta.
Punem folia direct pe crema, altfel se formeaza condens.
Mixam smantana pentru frisca, pana se formeaza frisca si o amestecam cu crema de vanilie racita.
Ornam tortuletul cu aceasta crema, ajutandu-ne de un posh cu dui stelat, apoi il decoram cu cativa biscuiti, pentru ca sunt prea frumosi sa nu-i expunem.
Il mai ornam si cu cateva capsuni si il dam la rece pentru cateva ore, apoi il putem portiona si savura cu cei dragi.
14 comentarii
Ce tortulet frumos ai facut!
Hmmm, Meri, de când găteşti tu din astea în miniatură, adică "tortuleţ", căci cu trei bărbaţi în casă e musai să faci ceva la categorie grea. 😀
Îmi place, orice dulce făcut din mere îmi place. Şi-mi place şi prezentarea, sincer.
Multumesc frumos, Timea!
Padre, am facut un tortulet mic, de proba :)))
Oricum in week-end mai prestez ceva dulce, ca testez produse fara gluten.
Multumesc frumos pentru apreciere! >:D<
O minune de tortulet ai facut aici! :X:X:X
Multumesc, Deyule drag! :X :X
Foarte fain ❤cred ca sunt super produsele
Da, Bya! chiar sunt super! <3
Ce tortulet frumos!
Multzu, Laura!
Meri, am venit si eu la o feliuta delicioasa de tort. Mai ai?!
:*
Perfect tortuletul tau.
Bravo!
Alina, cu drag te-as servi! ;-*
Multumesc frumos, Dia!