Tort de mere umplute cu gem de gutui

de Maria Udrea
7692 vizualizări
Tort de mere umplute cu gem de gutui

Acest tort de mere umplute cu gem de gutui este de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.

Și este preparat la Crock Pot, deci minunăția aceasta de aparat prepară de toate. Bineînțeles că se poate prepara și în cuptor, dacă nu dispuneți de acest aparat electric.

Și tot din categoria deserturilor de post preparate la Slow Cooker Crock Pot, vă mai recomand și rețeta de budincă de mere cu aromă de migdale și scorțișoară.

Și am mai preparat tot la acest aparat rețeta de prăjitură bicoloră.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete preparate la Aceste aparate electrice, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort de mere umplute cu gem de gutui și rahat multicolor.

Ingrediente

  • 7 mere
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 400 ml lapte de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 400 g gem de gutui
  • rahat multicolor

 

Porții: 8

Timp de preparare: 3 ore

Mod de preparare pentru tort de mere umplute cu gem de gutui

Pregătim merele

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul Crock Potului, tapetat cu hârtie de copt.
În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem câte o linguriță cu gem de gutui și din nou 2-3 bucățele de rahat, pentru a acoperi gemul.
Stropim merele cu zeamă de lămâie și presărăm scorțisoară peste ele.
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-1 Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-2

 Preparare tort de mere umplute cu gem de gutui

Pentru aluat, frecăm zahărul cu uleiul până la diluare.
Adăugăm laptele de cocos, apoi nuca de cocos, esența și coaja rasă de lămâie.
Urmează bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
Urmărim să obținem un aluat ceva mai gros decât cel de chec.
Răsturnăm aluatul peste merele din vas și trântim vasul ușor pe masă, de 2-3 ori, pentru ca aluatul să se dispună uniform și printre mere.
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-3 Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-4
Punem vasul în aparat, îl acoperim cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul Low, pentru 2 ore și 30 de minute.
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-5
Pe parcurs, mai învârtim vasul în aparat, să fim siguri că tortul se va coace uniform și ștergem capacul de aburii care se formează.
Dacă preparatul nu se rumenește suficient la suprafață, se poate prelungi timpul de preparare cu 30 de minute.
Eu am prelungit timpul cu 30 de minute, dar am schimbat și modul de preparare pe High.
După expirarea timpului mai lăsăm tortul în vas să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl ornăm cu gem de gutui și nucă de cocos.
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-6 Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-7 Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-10 Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-9
Pot să vă spun că a ieșit un tort  foarte bun și grozav de aromat.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de tort de mere umplute cu gem de gutui!
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-11
Tort-mere-umplute-cu-gem-de-gutui-12

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: