Cordon bleu sau snitel de pui umplut

de Maria Udrea
24510 vizualizări
Cordon bleu

Una dintre cele mai adorate reteta cu piept de pui este cea de snitel de pui umplut – Cordon bleu.  O prepar destul de des si tot nu se satura ai mei de ea. Cel mai mult prefera cordonul bleu alaturi de clasicul piure de cartofi, sau de cartofi natur.

Vedeti aici si reteta clasica pentru cartofi natur.

Iar din categoria retetelor de snitele, va mai recomand de pe blog si reteta de snitele de pui picante. Compozitia de oua pentru snitelele picante se prepara cu usturoi.

Mai jos, aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de cordon bleu.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 3 linguri faina
  • 3 felii grosiere de cascaval afumat
  • 3 felii subtiri de sunculita taraneasca
  • 200 g pesmet
  • 100-150 g faina
  • ulei pentru prajit

Portii: 3;

Timp de preparare: 30 minute

Mod de preparare pentru cordon bleu

Portionam pieptul de pui in sase felii subtiri, pe care le condimentam cu sare si piper.
Feliem cascavalul mai grosier si urmarim ca feliile de cascaval sa fie mai mici decat cele din piept de pui, pentru a putea fi incadrate bine de acestea, in timpul asamblarii.
Sunculita taraneasca eu am achizitionat-o direct feliata. De fapt am rugat-o pe vanzatoare sa mi-o felieze la aparat, pentru ca nu as fi reusit sa feliez acasa asa felii uniforme si subtiri.
Feliile de sunculita trebuie sa fie mai subtiri ca sa le putem indoi in voie peste cascaval.
Cand avem pregatite aceste ingrediente, ne ocupam de compozitia de oua si de celelalte ingrediente.
Amestecam ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi adaugam mustarul. Omogenizam si diluam amestecul cu lapte si apa minerala.
Am facut asa o compozitie cam ca la clatite, doar ca am pus mai multa apa minerala, pentru ca aceasta are rolul de a fragezi carnea.
Adaugam faina atat cat sa se lege compozitia. Eu am adaugat 3 linguri pentru ca ouale au fost maricele.
Puteti renunta atat la lapte cat si la apa minerala si procedati ca la snitelele clasice.

Formare și preparare Cordon bleu

Imbracam feliile de cascaval in feliile de sunculita si asezam pachetelele formate intre feliile din piept de pui.
Prindem marginile pe alocuri cu scobitori, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Tavalim snitelele prin faina pe toate partile, le trecem prin compozitia de oua, apoi prin pesmet si le prajim in baie de ulei incins.
Le intoarcem de pe o parte pe cealalta ca sa se rumeneasca uniform si le scoatem pe prosoape absorbante.
Sunt foarte bune, atat calde cat si reci, simple, cu legume proaspete sau cu garnitura preferata si muraturi.
Sper sa va placa si sa va fie de folos aceasta reteta de cordon bleu!

Ingrediente pentru snitele de pui umplute snitelele umplute inainte de prajire Snitele umplute trecute prin faina, oua si pesmet Snitele umplute la prajit Trei portii de cordon bleu in tigaie, la rumenit

Cordon bleu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.