Parada provocării Tradiție și Gastronomie Românească

de Maria Udrea
5884 vizualizări

După cum vă spuneam în articolul trecut, în care am prezentat despre ce este vorba în provocarea „Tradiție și Gastronomie Românească”, eu am găzduit această minunată provocare în luna mai, luna florilor, drept pentru care și tema provocării a fost tot despre flori și anume: preparate cu flori de mai.

Ma bucur nespus că au dat curs acestei provocări câteva blogerițe iscusite preparând rețete deosebite cu flori multicolore, parfumate și aromate.

Despre provocare în sine, nu mai repet, puteți citi accesând linkul de mai sus, cel subliniat.

Iar acum să defileze rețetele, colorate și aromate și care mai de care, frumos prezentate.

Primul răspuns la provocare a fost al Elenei Bite, care a preparat un minunat Sirop de cimbrișor – la receparfumat și colorat, numai bun de savurat în zilele toride de vară.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-3

Tot Elena, hărnicuță cum o știm, a preparat și o delicioasă Socată, cu lămâie aromată, la care eu am poftit de cum am văzut-o, imaginându-mi ce gust bun are, rece de la frigider. Yummy, yummy!

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-2

A urmat apoi, Panacris, coleguța mea de pe bucătaraș.ro, zmeoaica noastră dragă, plină de energie și creativitate.

Ea a preparat un inedit Sirop din flori de iasomie, pe care eu trebuie neapărat să-l degust, că tare mult imi place parfumul acestei flori și sunt tare curioasă ce gust are acel sirop.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-6

Și tot Panacris a mai preparat o delicioasă, colorată și apetisantă Peltea de trandafiri, a careie aromă mi-o închipui deja, pentru că tare mult îmi place dulceața de trandafiri, iar pelteaua cred că-i demențială.
parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-5

Draga de Gina, inițiatoarea acestei minunate provocări, ne încântă cu o Socată cu sau fără drojdiecu multă lămâie și frumos prezentată de te îmbie să o savurezi, virtual,  pe toată.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-7

Iar eu, voi încheia parada cu o delicioasă rețetă de Gogoși cu flori de salcâm, așa cum îmi făcea mama în copilărie și pe care le-au devorat băietii mei, fiind ceva inedit pentru ei.

parada-traditie-si-gastronomie-romaneasca-4

Aceasta a fost minunata paradă a preparatelor cu flori de mai, de care eu m-am bucurat nespus și le mulțumesc frumos participantelor și în special Ginei, pentru inițiativa provocării „Tradiție și gastronomie românească”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.