Brioșe aperitiv cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel

de Maria Udrea
7094 vizualizări

Zilele trecute am preparat o rețetă de Brioșe aperitiv cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, pentru că am primit o provocare frumoasă de a folosi anumite ingrediente în rețetele culinare. Am fost invitată de către Gina Bradea să particip la o provocare frumoasă și bineînțeles că am acceptat.

Am primit pe această cale un coș generos cu produse de la Foodville, eu urmând să-mi demonstrez măiestria in a prezenta diverse preparate folosind acele produse minunate, care vin tocmai din Spania.

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-1

Toate produsele din acel coș au fost pe gustul meu, chiar și coșulețul îmi place maxim și îl voi folosi cu drag în multe din prezentările mele.

Despre firma Foodville, numai de bine pot spune.

M-au surprins plăcut, atât prin produsele lor gustoase și frumos ambalate, cât și prin modul de colaborare: prompți, calzi și foarte comunicativi, ceea ce contează foarte mult în ziua de azi.

Despre coșul cu produse pot să spun că l-au ambalat atât de bine și frumos în același timp, încât produsele au stat cuminți la locul lor fără nicio șansa de a se sparge, sau a se deteriora în timpul transportului.

Frumos etichetate, frumos ambalate, gustoase toate, deci au primit din partea mea notă maximă.

Pe blogul Ginei Bradea, găsiți și un concurs prin care vă puteți încerca șansa de a deveni unul din posesorii acestui coș generos, așa că nu mai stați, click aici și urmați pașii care vă pot aduce unul din minunatele coșuri cu produse Foodville.

Mulțumesc mult, Gina și Foodville, pentru minunatele produse oferite!!

Iată și prima rețetă: niște brioșe aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, gustoase și ușor de preparat.

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-10 briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-11

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 400 g smântână
  • 100 g mușchi țigănesc
  • 4 buc. roșii deshidratate
  • 1 lingură ulei de la roșiile deshidratate
  • 3 buc. sparanghel în saramură
  • 7-8 măsline
  • 50 g mozzarella
  • 3 frunze busuioc
  • 4-5 fire pătrunjel verde
  • 2 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf cimbru
  • un praf boia de ardei dulce
  • un praf sare roz de Himalaya

 

Porții: 9

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare pentru brioșe aperitiv cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția.
Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm condimentele și încorporăm făina amestecată cu praful de copt și 3 linguri de pesmet.
Nu punem tot pesmetul odată, mai adăugăm și la final, în funcție de cât de groasă iese compoziția.
Tocăm restul ingredientelor în cuburi, respectiv bastonașe – sparanghelul și le adăugăm în compoziția de brioșe.
Sparanghelul îl vom adăuga ultimul, pentru a nu se strivi și îl amestecăm cu grijă prin aluat.
Ungem formele de brioșe cu puțin ulei de măsline și le umplem cu compoziția, pe care o lăsăm să se odihnească 5-6 minute.
Coacem brioșele aperitiv, cu măsline, roșii deshidratate și sparanghel, pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, apoi le servim calde, sau reci, alături de un iaurt bun, un ceai sau o cafea.
Sunt delicioase și de efect, iar ingredientele folosite le-au dat un gust deosebit.
Să vă fie de folos!

briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-7 briose-cu-masline-rosii-deshidratate-si-sparanghel-12

Poate vă interesează și rețeta de vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne.

Vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne

Sau puteți încerca rețeta de coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel.

Coșulețe și brioșe cu brânză și dovlecel

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.