Vinete conservate la borcan pentru iarnă

de Maria Udrea
75367 vizualizări
Vinete conservate la borcan pentru iarnă

Sunt câțiva ani de când pregătesc vinete conservate la borcan pentru iarnă și de fiecare dată rezistă foarte bine, fără conservanți. Chiar dacă pun și la congelator câteva pachete cu vinete coapte, nu ezit să pun și câteva borcane în cămară.

Nu se prepară greu și nu avem nevoie decât de vinete coapte  și sare.

Important este ca vinetele să fie sănătoase și bine coapte. Borcanele în care le conservăm trebuie sterilizate și, bineînțeles, marea, dar marea problemă: capacele să se închidă perfect.

vinete-la-borcan-5

Obișnuiesc să mai pun și ardei copți la borcan, pentru salatele de mai târziu – vedeți aici rețeta.  De fapt, împart cantitățile de vinete coapte și ardei copți în borcane și congelator.

Iar dintre rețetele cu vinete pe care le mai prepar la borcan, în afară de cea de zacuscă, îmi place în mod deosebit rețeta de aperitiv cu vinete coapte și ardei copți. Este foarte gustos, dulce-acrișor și merge tare bine servit și pe un platou cu aperitive festive.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de conserve din legume, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vinete conservate la borcan pentru iarnă.

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 1 lingură sare mare

Porții: 3 borcane de 720 ml

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare vinete conservate la borcan pentru iarnă

Coacem vinetele pe flacără, grătar, sau la cuptor, după cum obișnuiește fiecare, dar urmărim să fie bine coapte. Eu le coc pe flacăra aragazului, așezate peste un grătar.

Le așezăm, apoi, într-o tavă, presărăm sare peste ele și le acoperim cu o folie alimentară, sau cu o altă tavă și le lăsăm așa 15 minute, după care le curățăm rapid cu mâinile umezite în apă rece. Se vor curăța foarte bine și repede, după ce s-au odihnit așa, presărate cu sare.

Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine de tot.

După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare.

Eu am pus sare treptat, le-am gustat și m-am oprit la o lingură, pentru că nu trebuie sărate rău.

Spălăm borcanele și capacele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute. Apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu vinete. Presăm bine vinetele cu o spatulă, să nu se creeze goluri de aer printre ele.

Umplem borcanele până la gâtul acestora. Închidem capacele bine și punem borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.

După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent, apoi le trecem în cămară.

Sper să vă fie de folos, rețeta mea de vinete conservate la borcan pentru iarnă!

Vinete conservate la borcan pentru iarnăVinete conservate la borcan pentru iarnă

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.