Vinete conservate la borcan pentru iarnă

de Maria Udrea
68696 vizualizări
Vinete conservate la borcan pentru iarnă

Este al doilea an când pregătesc vinete conservate la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți.

Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a conserva vinetele la borcan.

Totul este ca vinetele să fie bine coapte, borcanele bine sterilizate și bineînțeles, marea, dar marea problemă: capacele să se înfileteze perfect.

vinete-la-borcan-5

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 1 lingură sare mare

 

Porții: 3 borcane de 720 ml

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare vinete conservate la borcan pentru iarnă

Coacem vinetele pe flacără, grătar, sau la cuptor, după cum obișnuiește fiecare, dar urmărim să fie bine coapte.
Eu le coc pe flacăra aragazului, peste un grătar.
Le așezăm, apoi, într-o tavă, presărăm sare peste ele și le acoperim cu o folie alimentară, sau cu o altă tavă și le lăsăm așa 15 minute, după care le curățăm rapid sub jet de apă rece.
Se vor curăța foarte bine și repede, după ce s-au odihnit așa, presărate cu sare.
Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine de tot.
După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare.
Eu am pus sare treptat, le-am gustat și m-am oprit la o lingură, pentru că nu trebuie sărate rău.
Spălăm borcanele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu vinete, presându-le bine cu o spatulă, să nu se creeze goluri de aer.
Umplem borcanele până la filet.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse și dăm borcanele la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent, apoi le trecem în cămară.
Sper să vă fie de folos, rețeta mea de Vinete conservate la borcan pentru iarnă!
Vinete conservate la borcan pentru iarnăVinete conservate la borcan pentru iarnă

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: