Farfalle în sos de zacuscă și maruntaie de pui la tigaie

de Maria Udrea
3215 vizualizări
Farfalle în sos de zacuscă și maruntaie de pui la tigaie

Tare bună combinația aceasta de farfalle în sos de zacuscă și maruntaie de pui la tigaie!

La noi pastele cu diverse sosuri își fac des loc în meniuri.
De data aceasta am ales farfalle, iar ca sos, zacuscă de vară.
Este o mâncare sățioasă, care se asortează foarte bine cu murături sau salată de legume.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 700 gr măruntaie de pui: ficat, pipote și inimi
  • 1/2 bucată piept de pui
  • 120 gr grăsime de pui(sau ulei)
  • 3 cepe
  • 2 ardei roșii
  • 5 căței de usturoi
  • 350 gr zacuscă de vară(fără vinete)
  • 350 gr paste(farfalle)
  • 1l apă
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi dafin
  • pătrunjel verde
  • ketchup dulce pentru servit

[/ingredients]
Porții: 4
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparăm măruntaiele de pui la tigaie

Spălăm măruntaiele de pui și le porționăm mai micuțe.

Punem pipotele și inimile la fiert în apă cu puțină sare pentru 20 de minute, sau până când se vor înmuia ușor.

Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adăugăm și ficatul.

Strecurăm măruntaiele, de zeama în care au fiert și le punem într-o tigaie încăpătoare, cu grăsime de pui topită și încinsă.

Eu am avut pui de țară cu multă grăsime, dar merge la fel de bine și uleiul.

Adăugăm și pieptul de pui tăiat mărunt, presărăm cimbru, piper și puțină sare, adăugăm și 2 foi de dafin și acoperim tigaia, lăsând ingredientele să se înăbușe bine la foc mic.

Preparare farfalle în sos de zacuscă și maruntaie de pui la tigaie

Farfallele le fierbem în apă clocotită cu sare, până se hidratează bine.

Între timp încălzim și zacusca, punând borcanul într-un vas cu apă, pe foc.

Înlăturăm capacul de la borcan, înainte, pentru a putea amesteca în el cu o linguriță.

Adăugăm zacusca încălzită peste pastele fierte și strecurate și le amestecăm ușor.

Curățăm și tocăm ceapa și ardeiul julien și le adăugăm peste ingredientele din tigaie.

Adăugăm și usturoiul tocat mărunt și amestecăm ușor ingredientele, pentru a se praji uniform.

Așezam pastele într-un vas încăpător, iar peste ele vom pune ingredientele din tigaie și vom presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

În timpul servirii, adăugăm și puțin ketchup, dulce sau picant, după preferințe.

Poftă bună!

Farfalle în sos de zacuscă și maruntaie de pui la tigaie

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: