Am simțit nevoia să ies puțin din rețeta clasică și, inspirată din rețetele lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a rezultat o gustoasă mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok.
Trebuie să menționez că este vorba de tigaia Regis Stone wok cu efect de piatră încinsă, care și-a făcut de curând loc în bucătăria mea și a surclasat, detașat, celelalte tigăi pe care le foloseam până acum.
Îmi place maxim această tigaie wok, în primul rând pentru că are un înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, foarte rezistent la zgârieturi și durabil, având o grosime de 4 mm.
Wok-ul Regis Stone, este adânc de 8 cm și are diametrul de 28 cm.
Pot prepara lejer în el, diverse preparate de fel principal și nu numai, fără a-mi fi teamă că se lipește ceva de pereții acestuia.
Baza wok-ului este realizată din oțel inoxidabil, iar carcasa, din aluminiu forjat, asigurând distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața tigăii.
Nu vă mai spun cât de ușor se curăță!
Un alt amănunt, este acela că tigaile Regis Stone Wok pot fi folosite pe plite cu gaz, cu inducție, electrice și ceramice.
Cu Regis Stone Wok gătim rapid, sănătos, gustos și fără grăsimi.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1500 ml apă
- 500 g mălai extra
- 1 linguriță sare
- 5-6 frunze de busuioc
- 75 g parmezan ras
- 20 g unt
[/ingredients]
Porții: 8
Timp de preparare: 30 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim ingredientele
Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat.
Adică ustensile și ingrediente.
Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat.
Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm.
Dăm parmezanul pe răzătoare și tăiem cubulețul de unt.
Preparare mămăliguță cu busuioc și parmezan preparată la wok
[/preparare]