Pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicioasă Prăjitura cu brânză și crumble!
Îmi plac de mor aluaturile fragede, nisipoase, care se topesc instant la degustare, iar aluatul de crumble, este chiar grozav de bun.
Am tot preparat crumble cu fructe, cu gem și mi-am zis că ar fi timpul să-l încerc și cu brânză.
Iar mie, la umplutura de brânză, îmi place să combin brânza dulce cu puțină telemea, truc deprins de la soacra mea cu ani în urmă.
Nu se pune multă brânză telemea, doar atât căt să devină ușor sărată compoziția, dar vă spun că va da un gust aparte, combinația.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 3 ouă
- 250 g unt(82% grăsime)
- 150 ml lapte
- 1 lingură ulei
- 200 g zahăr
- 800 g brânză de vaci, proaspătă
- 200 g brânză telemea, veche
- 2 linguri gris(opțional)
- 50 g stafide aurii
- 600 g făină
- coaja și zeama de la o lămâie
- 2 lingurițe esență de lămâie(opțional)
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- un vârf cuțit bicarbonat de sodiu sau amoniu
- zahăr pudră pentru decor
[/ingredients]
Porții: 24
Timp de preparare: 35 minute
Dimensiuni tava de copt: 26/36 cm
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim aluatul fraged pentru Prăjitura cu brânză și crumble.
Pregătim umplutura pentru Prăjitura cu brânză și crumble.
Asamblare și coacere Prăjitura cu brânză și crumble.
[/preparare]