Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

de Maria Udrea
426165 vizualizări
Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special vara, cu pui fraged de curte și usturoi proaspăt din grădină.

De data aceasta nu am avut niciunul din ingredientele amintite. Însă tot am încropit un preparat bun, de ne-am lins pe degete.

Iar servit cu mămăliguță caldă a fost de-a dreptul delicios.

Vedeți AICI și cum prepar eu mămăliguța clasică, dar și o Rețetă de mămăliguță mai altfel.

Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă

Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special… Pui Ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 50 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 kg copănele de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 căpățână de usturoi, mai  mare
  • 1 ceapă( opțional)
  • 600 g roșii decojite în sos de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 120 ml ulei

Mod de preparare pentru ostropel de pui cu mămăliguță

Pregătim carnea
Condimentăm copănelele de pui cu sare, piper și boia de ardei, le acoperim și le lăsăm la odihnit 15-20 de minute.
Le rumenim, apoi, pe toate părțile în ulei încins.
După ce s-au rumenit, le transferăm în alt vas și le acoperim.
Preparăm deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă
Călim ceapa tocată solzișori, împreună cu 2 căței de usturoi, tocați rondele, în grăsimea rămasă de la carne. Ceapa este opțională, dar va da gust delicios sosului de roșii.
Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul acela de prăjeală.
Decojim roșiile și le tocăm în cuburi. Apoi le trecem prin blender și le pasăm.
Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele rumenite și roșiile pasate.
Mai lăsăm copănelele să fiarbă în sosul de roșii aproximativ 15 minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile. Apoi, adăugăm restul de usturoi tocat rondele și potrivim gustul ostropelului cu sare și piper.
Puneți usturoi după propriul gust! De obicei, la ostropel se pune mult usturoi, pentru că acesta dă gustul final al preparatului. În rețeta clasică, se adaugă și puțin oțet în sosul de roșii. Eu nu am adăugat, sunt destul de acrișoare roșiile conservate.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Pătrunjelul este opțional, însă va da un plus de prospețime preparatului. Eu ador pătrunjelul.
Servim  deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, cald și cu mare poftă.
Să vă fie de folos!

Mai găsiți pe blog rețete clasice, ca la mama acasă, din toate categoriile de preparate.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

5 comentarii

Vlad 26 octombrie 2020 - 9:47

Multumesc pentru ostropel azi il incerc

Răspuns
Maria Udrea 26 octombrie 2020 - 11:18

Cu mare drag! Spor și poftă bună!

Răspuns
Camelia 16 iunie 2022 - 17:19

Sigur îl voi face astăzi (acum am venit de la serviciu)
Mulțumesc pentru ajutor!

Răspuns
Camelia 16 iunie 2022 - 17:20

Sigur îl voi pregăti acum.
Mulțumesc pentru ajutor!

Răspuns
Maria Udrea 16 iunie 2022 - 22:30

Spor și poftă bună!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.