Salam de biscuiți fără gluten

de Maria Udrea
9928 vizualizări

Salamul de biscuiți este, probabil, cel mai simplu desert tradițional românesc, pe care oricine îl îndrăgește.

Eu l-am preparat acum, in varianta de post, cu biscuiți fără gluten de la Schar.

Am folosit două feluri de biscuiți, pentru că am vrut să am contrast de culoare și gust deosebit.

Este vorba de biscuiții fără gluten „Maria”, de la Schar și biscuiții digestivi fără gluten, tot de la Schar.

Și pentru că am fost invitată să particip la minunata campanie Gătim românește și fără gluten cu Schar, m-m gândit că acest salam de biscuiți fără gluten, se încadrează perfect în tema campaniei.

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Rupem biscuiții în bucăți, fără să-i zdrobim și îi punem într-un bol.
Adăugăm rahatul tăiat în cuburi mici și nuca tăiată grosier.
Aducem laptele de cocos la punctul de fierbere și topim uleiul de cocos în el(păstrat la rece, acesta devine solid). Adăugăm și puțină sare.
Turnăm amestecul lichid, fierbinte, peste biscuiții amestecați cu rahat și nucă și amestecăm totul cu o spatulă, ușor, pentru a nu strivi bucățile de biscuiți.
Răsturnăm compoziția pe o folie alimentară și o rulăm dându-i formă de salam.
Legăm folia strâns la capete și dăm salamul de biscuiți la frigider pentru 1-2 ore, până se întărește.
Uleiul de cocos va ajuta salamul să devină compact, deoarece se solidifică.
Dacă pofta de a-l gusta este mare, putem da salamul de biscuiți la congelator pentru 20-30 de minute, chiar recomand asta, pentru a se porționa mai bine.
Când îl porționăm, folosim un cuțit cu lama subțire și zimțată, de preferință, umezită în apă fierbinte.
Acest salam de biscuiți fără gluten nu necesită adaos de zahăr, deoarece biscuiții sunt suficient de dulci și mai avem și rahatul tot dulce.
Pentru decor, presărăm cacao și puțină nucă măcinată fin.
Eu nu am adăugat cacao în compoziție, pentru a nu influiența aspectul și gustul biscuiților, dar bineînțeles că se poate adăuga, dacă se dorește.
Este foarte bun, iar pentru gustul lui deosebit, țin să mulțumesc prietenilor de la Schar, pentru așa biscuiți gustoși și mai ales, sănătoși!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.