Ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă

de Maria Udrea
12892 vizualizări
Ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă porționată pe un platou alb, cu felii de murături

De sărbători sau când este o zi festivă, pe lângă clasicele rețete de fripturi la cuptor sau la grătar, mai încropesc și câte o ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă. Este foarte gustoasă, dar și aspectuoasă. Și dacă optăm pentru cârnați afumați, deliciul este deplin.

Mai găsiți pe blog și varianta mai simplă de ruladă din fleică de porc la cuptor. Și pe aceasta o prepar destul de des și iese tare gustoasă, mai ales dacă fleica de porc este ușor împănată cu grăsime.

Iar o altă rețetă pe care v-o recomand, este rețeta de ruladă de porc cu carne tocată și cârnați. Tot gustoasă și aspectuoasă iese și aceasta.

De data aceasta am adăugat niște cârnați proaspeți de casă, ușor picanți și tare bună a ieșit rulada.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de ruladă sau diferite fripturi din carne de porc, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă.

Ingrediente

  • 2 kg fleică de porc împănată, fără șorici
  • 2 cârnați de casă( 400 gr)
  • sare
  • piper
  • 1 căpățână usturoi
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • busuioc
  • măghiran
  • 2-3 foi de dafin
  • 250 ml ulei
  • apă

Mod de preparare pentru ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă

Mai întâi pregătim carnea macră pe care o întindem pe planșeta de lucru și o crestăm din loc în loc.
Dacă are prea multă grăsime, mai îndepărtăm din ea, dar urmărim să o lăsăm mai împănată, ca să rămână mai suculentă după preparare.
Presărăm sare și condimente din belșug peste carne, adăugăm și mici rondele de usturoi prin crestături, așezăm cârnații la un capăt și rulăm fleica cât de strâns, dar cu grijă să nu strivim cârnații, apoi o legăm cu sfoară de bucătărie.
Mai presărăm niște condimente și deasupra ruladei, o înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.

Formăm rulada

Eu am împărțit carnea și am realizat 3 rulade, una mai mare și două mai micuțe.
Le-am preparat ușor diferit.
Ruladele mici le-am rumenit ușor la tigaie, pentru câte 1-2 minute pe fiecare parte, în puțin ulei încins, apoi am adăugat o ceașcă de apă, 1-2 frunze de dafin, 2-3 căței de usturoi, boabe de piper și le-am înăbușit sub capac, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până s-au pătruns bine.
Rulada cea mare am preparat-o așa împachetată, așezată pe grătarul cuptorului, iar sub ea am pus o tavă cu apă.
Am lăsat-o să se prepare înăbușit așa împachetată, aproximativ 90 de minute la 165 de grade, după care am desfăcut-o și am așezat-o în tava scursă de apă și unsă bine cu ulei, alături de cele două rulade preparate la tigaie.
Le-am mai dat la cuptor pentru 15 de minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Au ieșit tare fragede, suculente, ușor picante de la cârnați și condimente și le-am servit în special cu muștar, sau murături.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, că nouă tare mult ne-a plăcut!
Colaj de poze cu pașii de formare ai ruladei Colaj de poze cu pașii de preparare ai ruladei

Ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă porționată pe un platou alb, cu felii de murături

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.