Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă

de Maria Udrea
19127 vizualizări
Mazăre cu dovlecei la borcan

Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am preparat, pentru sezonul rece, mazăre cu dovlecei la borcan.

Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu am mâncare gătită.

Desfac borcanul, dau conținutul într-un clocot și mai asezonez cu ceva condimente, usturoi răzuit în special și poate puțin zahăr, pentru că ne place mai dulce, adaug verdeață proaspătă și gata-i masa.

Mazăre cu dovlecei la borcan

Mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă

Printează
Porții: 12 borcane/800 gr Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

Ingrediente

  • 3,5 kg mazăre
  • 1,5 kg dovlecei
  • 750 g ceapă galbenă
  • 250 g țelină
  • 500 g morcovi
  • 500 ml ulei
  • 750 g pastă de roșii
  • 3,5 l apă
  • sare după gust
  • 1 lingură zahăr
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare pentru rețeta de mazăre cu dovlecei la borcan, pentru iarnă

Curățăm ceapa, morcovii și țelina și le tocăm mărunt, apoi le punem la călit în uleiul deja încins.

Le lăsăm până se pătrund ușor, amestecându-le din când în când și le mai stropim cu puțină apă, să nu capete acel gust intens de prăjeală.

Adăugăm mazărea și completăm cu apă fierbinte.

O lăsăm să fiarbă la foc încet, până când mazărea este bine pătrunsă. Apoi adăugăm dovlecelul curățat și tocat în cuburi mici.

Când și dovlecelul este pătruns, adăugăm pasta de roșii.

După 5-6 minute, timp în care gusturile s-au întrepătruns, gustăm preparatul și adăugăm condimentele și sarea.

Mai lăsăm mazărea cu dovlecei să fiarbă aproximativ 15 minute.

În acest timp o gustăm și o mai asezonăm cu ce trebuie, în funcție de gustul fiecăruia.

Punem mazărea fierbinte în borcanele sterilizate, în prealabil, dar nu înainte de a înlătura foile de dafin pentru că acestea vor lăsa un gust ușor amar.

Înfiletăm capacele și mai dăm mazărea cu dovlecei la cuptor, pentru 5-6 minute cu focul aprins, apoi lăsăm borcanele în cuptor până a doua zi, să se răcească lent.

Se păstrează la loc răcoros, iar dacă borcanele sunt bine închise, mazărea cu dovlecei poate rezista chiar 2 ani.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, la fel de gustoasă și consistentă.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete în secțiunea Conserve/Zacuscă și conserve de legume.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.