Porumb în crustă de șunculiță

de Maria Udrea
5358 vizualizări

Nu știu dacă este cineva care să nu adore porumbul fiert sau copt, dar eu aș fi în stare să-l servesc dimineața, la prânz și seara :))))

Ai mei îl preferă pe cel copt, eu mai mult pe cel fiert, iar de data aceasta, după ce l-am fiert, l-am înfășurat în felii de prosciutto și l-am mai rumenit puțin la cuptor.

Am văzut mai demult niște poze pe net cu porumb în crustă de bacon și tare am poftit la el.

În bacon cred că iese mai bun, având și grăsime, dar eu am avut prosciutto în frigider, așa că de data asta l-am încercat așa și foarte mult ne-a plăcut.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 porumbi cruzi
  • 250 g prosciutto
  • apă
  • sare
  • condimente

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece.
Le rupem vârfurile că sunt inestetice.
Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă.
Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le vom presa cu un capac direct peste porumbi.
Capacul trebuie să fie mai mic ca să încapă în oală.
Foile de porumb adăugate în vas, ajută porumbul să se pătrundă mai bine și mai rapid, înăbușindu-l astfel.
Lăsăm porumbii să fiarbă la foc mediu, aproximativ 3 ore, sau până când porumbii sunt bine pătrunși.
Pe parcurs, mai completăm cu apă fierbinte.
Îii scurgem apoi, îi lăsăm să se tempereze ușor, apoi îi rupem în două și îi înfășurăm în feliile de prosciutto.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 7-8 minute, la 200 de grade, doar atât cât prosciutto să se rumenească ușor și să se strângă în jurul porumbilor.
Presărăm condimente peste ei, sare, acolo unde nu sunt acoperiți de prăsciutto și îi servim cu poftă.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.