Salată de varză cu ton și roșii deshidratate

de Maria Udrea
5542 vizualizări
Salată de varză cu ton și roșii deshidratate

Această salată de varză cu ton și roșii deshidratate, este foarte simplă, gustoasă și sățioasă.

Se asamblează la borcan și este potrivită a fi servită în pauza de masă de la serviciu.

Roșiile deshidratate au dat un gust bun salatei, mai ales că am folosit și din uleiul aromat, în care acestea sunt conservate.

Salată de varză cu ton și roșii deshidratate

Salată de varză cu ton și roșii deshidratate

Această salată de varză cu ton și roșii deshidratate, este foarte simplă, gustoasă și sățioasă.… Salate Salată de varză cu ton și roșii deshidratate European Printează
Porții: 2 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1/4 varză albă
  • 1 morcov
  • 275 g file de ton în suc propriu
  • 5-6 bucăți de roșii deshidratate
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 2 linguri ulei de la roșiile deshidratate
  • sare, după gust
  • 4-5 fire de mărar verde

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie.
O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor.
Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie.
Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare.
Tocăm roșiile deshidratate, în cuburi micuțe.
Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.

Asamblare salată de varză cu ton și roșii deshidratate

Peste varză, adăugăm mărarul tocat, morcovul și roșiile deshidratate și le amestecăm bine.
Apoi le stropim cu uleiul de la roșiile deshidratate și din nou le amestecăm bine.
Așezăm salata de varză în borcan.
Punem mai întâi un strat din amestecul de varză, apoi un  strat de ton la mijloc și din nou un strat din amestecul de varză.
Dacă mai este nevoie, mai picurăm ulei și zeamă de lămâie.
Închidem capacul borcanului și dăm salata la rece până în momentul servirii.
Garantez că această salată va fi un deliciu, în pauza de masă de la serviciu!
Merge preparată și cu amestec de varză albă cu varză roșie.
De asemeni se mai poate adăuga și țelină rasă, chiar și ardei gras.
Eu am prezentat o variantă simplă în care varza și tonul sunt ingrediente principale.

Diverse rețete de salată la borcan găsiți și pe Carte de Rețete.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: