Ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată

de Maria Udrea
15909 vizualizări
Ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată

Această ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată are o combinație irezistibilă de ingrediente și un aspect pe măsură.

Dacă nu vreți să vă complicați cu foaia de ruladă, se poate asambla și sub formă de prăjitură dreptunghiulară. Pur și simplu se secționează blatul pe jumătate, se pune crema la mijloc și glazură de ciocolată deasupra și gata-i prăjitura.

Eu am vrut să fac prăjitura sub formă de ruladă, pentru un aspect mai plăcut și chiar mi-am încântat musafirii cu ea.

Crema de nuci este delicioasă. Am mai preparat anterior și o Rețetă de  negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat.

Dar am pregătit chiar și o Rețetă de tort cu cremă de nuci și dulce de leche.

Toate ne-au plăcut și s-au cerut repetate.

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată

Ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată

Această ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată are o combinație irezistibilă de… Prăjituri Ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru foaia de ruladă:
  • 7 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de ciocolată
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 300 g miez de nucă, măcinat fin
  • 30 g zahăr vanilat
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 5 g gelatină
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 g smântână pentru frișcă
  • În plus:
  • câteva vișine

Dimensiuni tavă: 33/43 cm

Mod de preparare

Preparare foaia de ruladă

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă.
Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu cacaua și omogenizăm ușor compoziția cu mișcări circulare, de jos în sus, folosind un tel sau o spatulă.
Adăugăm și esența și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem foaia de ruladă la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, preîncălzind cuptorul cu 7-8 minute înainte de a introduce tava.

Preparare cremă

Punem la încălzit smântâna pentru frișcă, împreună cu laptele condensat până la punctul de fierbere și le amestecăm imediat cu nuca măcinată fin, amestecată cu zahărul vanilat, apoi dăm compoziția la rece.
Foaia de ruladă, după ce s-a copt, o răsturnăm pe un ștergar umed și o rulăm imediat, împreună cu ștergarul, lâsând-o să se răcească așa rulată.
Când compoziția cu nucă este bine răcită, o amestecăm cu mascarponele, un praf de sare și gelatina lichefiată în puțină apă.
Dacă se dorește o cremă mai dulce, se va adăuga și puțin zahăr, mie mi s-a părut că a indulcit-o suficient laptele condensat și zahărul vanilat.

Asamblare ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată

Întindem crema peste foaia de ruladă răcită, așezăm la un capăt un rând de vișine și rulăm cu grijă foaia peste crema care devine ușor fermă de la gelatină, apoi dăm rulada la rece, acoperită cu o folie sau cu hârtie de copt, până se va întări crema.

Preparare glazură

Aducem smântâna aproape de punctul de fierbere și topim ciocolata ruptă în ea, amestecând până la omogenizare.
Ornăm delicioasa ruladă cu cremă de nuci și glazură de ciocolată, cum ne pricepem, cu glazura de ciocolată caldă.
Apoi o lăsăm să se întărească și o putem porționa, servind-o alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.