Icre de hering cu file de hering afumat

de Maria Udrea
5875 vizualizări
Icre de hering cu file de hering afumat

Ne place mult salata de icre, iar de data aceasta am zis să ies puțin din rețeta clasică și am preparat niște delicioase și frumos colorate icre de hering cu file de hering afumat.

Nu am pus foarte mult hering afumat, să nu influențeze în mare măsură gustul.

Au ieșit foarte bune și au dispărut imediat de pe platouri.

Ingrediente

  • 100 g icre de hering, sărate
  • 50 g file de hering afumat
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 600 ml ulei
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 linguri apă minerală

Mod de preparare pentru icre de hering cu file de hering afumat

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru, să le avem la îndemână.
Punem icrele într-un bol cu pereți mai înalți pentru a le mixa bine.
Tocăm fileul de hering mai mărunt.
Tocăm ceapa cât de mărunt, sau o dăm pe răzătoare și o scurgem.
Eu o toc din cuțit, foarte fin.
Stoarcem zeama de la lămâie cu ajutorul storcătorului special.

Preparare salată de icre cu file de hering afumat

Introducem mixerul în bolul cu icre și le mixăm energic, picurând, treptat, ulei.
Când compoziția începe să devină fermă, bine îngroșată, adăugăm puțină zeamă de lămâie și o lingură de apă minerală.
Mixăm din nou și la fel procedăm, gustând icrele.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem consistența dorită și gustul optim.
Se poate pune ulei mai puțin, dacă se dorește un gust intens de icre.
Eu am pus aproximativ 600 ml și 3 linguri de apă minerală, care a mai diminuat din gustul de ulei și a contribuit la consistența mai pufoasă a salatei de icre.
La final, adăugăm fileul de hering afumat și ceapa, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Dacă mai este nevoie, mai adăugăm și puțină sare.
Nu am vrut să adaug în această salată nici miez de pâine nici griș, se poate și fără aceste ingrediente, iar gustul icrelor este mai accentuat.
Servim delicioasele , icre de hering, ca aperitive, la mesele festive, pe felii de pâine simple sau prăjite.
Se pot folosi ca suport felii de ardei, foi de ceapă, sau se pot prepara diverse forme de aluat: forme de brioșe, de minitarte, bărcuțe, cornete, etc.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.