Ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

de Maria Udrea
15275 vizualizări
Ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Un desert de post absolut delicios această ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac.

Îmi place mult să folosesc o combinație de praf de copt și drojdie uscată la aluaturi.

Aluaturile ies mai pufoase, au o textură mai aerată și imediat se dospesc.

Folosesc acest amestec chiar și la pâine și la blaturile de pizza.

Ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleacRuladă cu aluat dospit și umplutură de dovleacRuladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă călduță
  • 450 g făină
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 gr drojdie uscată
  • 2 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 50 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g griș
  • 1/2 linguriță scorțișoară

 

Porții: 2 rulade/10 porții

Timp de preparare: 75 minute

Mod de preparare pentru ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Începem cu umplutura de dovleac

Curățăm dovleacul și dăm miezul pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Îl lăsăm la odihnit 10 minute, pentru a se forma sirop, amestecându-l din când în când.
Îl punem, apoi, la foc mic și îl amestecăm din când în când, să se pătrundă uniform.
Lăsăm dovleacul pe foc până când miezul este bine pătruns, apoi îl dăm la rece.
Când este bine răcit, în funcție de cât sirop s-a format, adăugăm griș.
Adăugăm și scorțișoară, după gust.

Pregătim aluatul dospit

Cernem 400 g făină într-un vas și o amestecăm cu sarea și zahărul.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune amestecul de drojdie cu praf de copt.
Adăugăm și o linguriță de zahăr și turnăm puțină apă caldă, amestecând pentru omogenizare.
În restul de apă caldă, adăugăm uleiul și turnăm amestecul peste compoziția de agenți de creștere, după ce aceasta s-a dezvoltat consistent.
Nu durează mult, în câteva minute se dezvoltă.
Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată.
Lăsăm aluatul la dospit 15 minute, timp în care își dublează volumul.

Asamblare și coacere ruladă cu aluat dospit și umplutură de dovleac

Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de dovleac.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem ruladele cu dovleac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite și coapte, în funcție de cuptoare.
Servim delicioasa ruladă pudrată cu zahăr cu aromă de vanilie.

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: