Aveam de mult în plan un chec marmorat, dar în timp ce m-am apucat să-l pregătesc, s-a transformat în Prăjitura marmorată cu cremă de ciocolată albă și neagră.
Așa se întâmplă cel mai des în bucătărie, pleci de la o idee și pe parcurs mai completezi cu altceva și uite așa se diversifică rețetele.
M-am gândit că dacă tot fac blatul în două culori, să-l combin cu creme tot în două culori și foarte bine s-au asortat.
Creme de ciocolată am combinat și la această Negresă din albușuri cu ciocolată și krantz, sau la acest Tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas.
Îmi plac astfel de creme pentru că se pregătesc foarte ușor și sunt diferite ca gust.
Ingrediente
- Pentru blat marmorat:
- 8 ouă medii
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 25 g cacao
- 1 praf sare
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe esență de lămâie
- Pentru crema de ciocolată neagră:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
- 250 g mascarpone
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru crema de ciocolată albă:
- 200 ml frișcă lichidă
- 250 g ciocolată albă
- 250 g mascarpone
- 2 lingurițe esență de vanilie
Porții: 20-24
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 24/37 cm
Mod de preparare pentru prăjitura marmorată cu cremă de ciocolată albă și neagră.
Pregătim blatul marmorat
Pregătim cremele și asamblăm prăjitura marmorată cu cremă de ciocolată albă și neagră
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.