Pesto de leurdă cu nuci

de Maria Udrea
3873 vizualizări
Pesto de leurdă cu nuci și ulei de in

Cred că este a patra sau a cincea oară când prepar acest pesto de leurdă cu nuci, primăvara aceasta și tot nu ne săturăm de el. Din când în când mai înlocuiesc uleiul de măsline cu ulei de in sau alte uleiuri pentru a mai schimba gustul.

Noi servim, de obicei, acest pesto pe felii de pâine integrală, tartinate cu cremă de brânzeturi. Este delicios în această combinație.

Îl mai servim și cu paste din când în când.

De cele mai multe ori, crema de brânzeturi o prepar în casă – vedeți aici o rețetă.

Ne place mult leurda, iar primăvara o includ în foarte multe preparate precum salatele, aperitivele, supe și ciorbe, dar și în aluaturi.

Vedeți aici o rețetă de supă cremă de urzici cu leurdă, plină de savoare și de sănătate.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu leurdă, din toate categoriile de preparate.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pesto de leurdă cu nuci.

Ingrediente

  • 2 legături de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 50 gr nuci
  • 30 ml ulei de măsline sau de in
  • sare și piper, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare pentru pesto de leurdă cu nuci

Mai întâi spălăm bine leurda și o scurgem bine.
Apoi o tocăm mărunt și o punem într-un mojar cu pistil. Adăugăm și frunzele de busuioc, rupte mărunt.
Recomand a prepara acest pesto de leurdă cu ajutorul mojarului și nu cu blenderul! Leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul, de altfel.
Presărăm sare peste leurda din mojar și începem să o pisăm până se mărunțește bine și se extrage sucul din ea.
Măcinăm nucile fin și le adăugăm peste leurdă.
Începem să picurăm ulei, treptat și amestecăm bine ingredientele până când obținem o pastă.
Asezonăm gustul pastei de leurdă cu nuci, cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Cantitățile ingredientelor nu sunt stas pentru o astfel de pastă, ci și le poate adapta fiecare după gust.
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.