Am ales să pregătesc această rețetă File de macrou în sos de roșii cu ardei, la tigaie și nu la cuptor, pentru că am niște tigăi deosebite, cu efect de piatră încinsă, care sunt în perioada de testare, în bucătăria mea.
Este vorba de setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv, care conține trei tigăi foarte aspectuoase, de trei dimensiuni diferite, însoțite de un capac termorezistent cu picurare, de 28 cm. Tigăile au un triplu strat antiaderent, iar învelișul exterior cu particule de piatră și cupru, ce asigură o coacere uniformă a preparatelor, cu sau fără ulei.
Am folosit tigaia de 28 cm cu capacul din dotare, pentru a vedea cum funcționează sistemul de picurare. Este minunat!
Despre aceste tigăi am povestit și anterior, la rețeta Pancakes cu banane și căpșuni, dar vă invit să intrați pe linkul de mai sus să aflați mai multe despre ele.
Eu le-am îndrăgit instant și le utilizez zilnic.
Ingrediente
- 10 buc. file de macrou
- zeama de la 1 lămâie
- sare și piper
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 g făină
- 100 g mălai
- Pentru sos:
- 2 cepe, medii
- 3 căței de usturoi
- 450 g pastă de roșii
- 250 g gogoșari în sos de roșii
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta File de macrou în sos de roșii cu ardei