File de macrou în sos de roșii cu ardei

de Maria Udrea
4251 vizualizări
File de macrou în sos de roșii cu ardei

Am ales să pregătesc această rețetă de file de macrou în sos de roșii cu ardei, la tigaie și nu la cuptor, pentru că am niște tigăi deosebite, cu efect de piatră încinsă, care sunt în perioada de testare, în bucătăria mea.

Ne place macroul sau cel puțin noi ne-am obișnuit cu gustul lui pentru că este cel mai accesibil de pe piață. În plus, nu are oase din acelea mici care să ne dea de lucru când îl servim.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Este rețeta pe care o prepar eu cel mai des. Tare mult ne place combinația, mai ales servită cu mămăliguță.

Găsiți și o rețetă de păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate. Este o rețetă simplă și foarte ușor de preparat.

Dar găsiți rețete și cu somon și alte specialități de pește, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de file de macrou în sos de roșii cu ardei.

Ingrediente

  • 10 buc. file de macrou
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare și piper
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g făină
  • 100 g mălai
  • Pentru sos:
  • 2 cepe, medii
  • 3 căței de usturoi
  • 450 g pastă de roșii
  • 250 g gogoșari în sos de roșii
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare pentru rețeta de file de macrou în sos de roșii cu ardei

Mai întâi curățăm macroul de oase, cu ajutorul unei pensete.
Apoi îl stropim cu zeamă de lămâie, presărăm sare și piper și îl lăsăm la rece, acoperit, pentru 30-40 de minute.
Punem tigaia la încins, cu o lingură de ulei în ea.
Amestecăm într-un bol făina cu mălaiul și trecem peștele prin acest amestec, apoi îl rumenim pe ambele părți în tigaia încinsă, la foc mediu.
Eu am prăjit peștele în două tranșe, de fiecare dată cu câte o lingură de ulei.
Scoatem fileul de macrou pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie absorbante.
În uleiul rămas în tigaie, călim ceapa tocată julien.
Adăugăm și 2 căței de usturoi tocați rondele și 2 foi de dafin. Apoi adăugăm pasta de roșii și gogoșarii în sos de roșii( vedeți rețeta AICI).
Lăsăm sosul să fiarbă pentru câteva clocote, apoi adăugăm bucățile de pește. Așezăm capacul termorezistent și punem în sistemul de picurare puțină apă cu zeamă de lămâie. Lichidul se va scurge încet peste preparat.
Mai lăsăm deliciosul  File de macrou în sos de roșii cu ardei pe foc aproximativ 10 minute, iar spre final mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit.
La final, presărăm pătrunjel verde, tocat și servim peștele cu mămăliguță.
Sosul este foarte gustos, ușor acrișor și ușor picant, iar fileul de macrou în crustă de mălai cu făină, s-a combinat perfect cu el.
Vedeți mai jos și rețeta explicată în imagini realizate pe etape de preparare.
Colaj de poze cu pașii de preparare ai fileului de macrou la tigaie Colaj de poze cu pașii de preparare ai sosului de roșii cu ardei și usturoi Colaj de poze cu pașii de preparare ai fileului de macrou în sos Pește macrou în tigaie, cu sos de roșii și ardei File de macrou în sos de roșii cu ardei File de macrou în sos de roșii cu ardei File de macrou în sos de roșii cu ardei
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.