Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella

de Maria Udrea
3936 vizualizări
Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella pe o farfurie albă

În diminețile de weekend, când suntem toți acasă, ne răsfățăm cu diverse gustări mai speciale, cum este și această Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.

Din rulouri de felii de pâine cu șuncă și mozzarella, într-o compoziție de ouă cu smântână, parmezan și verdeață, a ieșit o delicioasă budincă aperitiv.

Și am preparat-o la tigaia de 28 cm cu particule de piatră și cupru, din setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv ( click pe link pentru detalii!)

Atât de utilă este în bucătărie o astfel de tigaie cu efect de piatră încinsă, încât uiți de cuptor. Îmi place că odată încinsă își păstrează temperatura mai mult timp decât o tigaie obișnuită și poți pregăti la ea diverse preparate pe care în mod normal le prepari la cuptor.

Exemplu este și budinca din rețeta de față, dar și această rețetă de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Mai multe despre acest set de tigăi am povestit la rețeta Pancakes cu banane și căpșune.

Ingrediente

  • 8 felii de pâine toast
  • 4 felii de șuncă pădurea neagră
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 frunze de busuioc
  • puțin ketchup picant, pentru uns pâinea
  • 10-15 gr unt pentru uns tigaia

Mod de preparare pentru rețeta de budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella

Pregătim ingredientele.
Punem feliile de pâine pe un tocător și le tăiem marginile. Apoi le aplatizăm cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Așezăm pe o suprafață plană un rând din patru felii de pâine. Suprapunem puțin feliile de pâine la capete și le ungem cu ketchup. Ungem și suprafețele suprapuse și le presăm pentru a se lipi.
Presărăm deasupra bucățele de mozzarella, iar peste acestea așezăm felii de șuncă. Decupăm feliile de șuncă așa încât să corespundă lățimea lor cu a feliilor de pâine. Adăugăm și decupajele de șuncă și rulăm nu foarte strâns, dar cu grijă să nu se desfacă feliile de pâine.
Tăiem ruloul obținut în patru rondele.
Procedăm la fel și cu al doilea rulou, obținând astfel 8 rondele de aproximatin 7-8 mm.
Amestecăm cele 3 ouă cu smântâna și parmezanul. Adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.

Cum procedăm pentru a coace delicioasa budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.

Ungem tigaia cu unt și așezăm rondelele în ea. Turnăm peste acestea compoziția de ouă și punem tigaia la foc mediu, acoperind-o cu capacul din dotare.
Lăsăm budinca să se prepare până când începe să se desfacă de pe pereții tigăii, iar deasupra este închegată. Cam în 5-6 minute este rumenită pe partea inferioară.
Desprindem marginile cu o spatulă și lăsăm budinca să alunece ușor într-o farfurie plată cu diametrul mai mare decât al tigăii.
Atenție! Nu răsturnăm budinca pe farfurie, o așezăm cu partea rumenită la baza farfuriei.
Acum, întoarcem tigaia peste budinca din farfurie, introducem o mână sub farfurie, iar cealaltă mână o așezăm peste tigaie. Folosim mănuși de bucătărie să nu ne ardă. Cu o mișcare rapidă, inversăm pozițiile mâinilor răsturnând budinca în tigaie.
 Îndepărtăm farfuria și coacem budinca și pe partea cealaltă pentru 2-3 minute. Apoi, o mai lăsăm în tigaie, cu focul stins și cu capacul pus,  încă 2-3 minute, timp în care procesul termic mai continuă, iar budinca noastră se coace uniform la interior. Oprim focul pentru a nu se rumeni prea rău pe a doua parte.
Lăsăm budinca să se tempereze, o porționăm și o servim alături de un iaurt bun.
Să vă fie de folos!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: