În diminețile de weekend, când suntem toți acasă, ne răsfățăm cu diverse gustări mai speciale, cum este și această Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.
Din rulouri de felii de pâine cu șuncă și mozzarella, într-o compoziție de ouă cu smântână, parmezan și verdeață, a ieșit o delicioasă budincă aperitiv.
Și am preparat-o la tigaia de 28 cm cu particule de piatră și cupru, din setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop.tv ( click pe link pentru detalii!)
Atât de utilă este în bucătărie o astfel de tigaie cu efect de piatră încinsă, încât uiți de cuptor. Îmi place că odată încinsă își păstrează temperatura mai mult timp decât o tigaie obișnuită și poți pregăti la ea diverse preparate pe care în mod normal le prepari la cuptor.
Exemplu este și budinca din rețeta de față, dar și această rețetă de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.
Mai multe despre acest set de tigăi am povestit la rețeta Pancakes cu banane și căpșune.
Ingrediente
- 8 felii de pâine toast
- 4 felii de șuncă pădurea neagră
- 50 gr mozzarella
- 50 gr parmezan
- 3 ouă
- 200 ml smântână de gătit
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 3-4 frunze de busuioc
- puțin ketchup picant, pentru uns pâinea
- 10-15 gr unt pentru uns tigaia
Mod de preparare pentru rețeta de budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella
Cum procedăm pentru a coace delicioasa budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.