Frigărui de pui cu multe legume

de Maria Udrea
1788 vizualizări
Frigărui de pui cu multe legume

Pentru că este vară și preferăm, detașat, carnea de pui pentru fripturi, de data aceasta am ales să pregătesc frigărui de pui cu multe legume de sezon.

Au ieșit foarte gustoase, s-au întrepătruns gusturile într-o armonie perfectă!

Și le-am preparat la  Friteuza Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste ( click pe link pentru detalii!).

Multe se pot pregăti la această minunată friteuză, o recomand cu toată încrederea!

Vedeți AICI o colecție de rețete preparate la friteuza cu aer cald!

Frigărui de pui cu multe legumeFrigărui de pui cu multe legume

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr piept de pui
  • 250 gr pulpe de pui, dezosate
  • 1 vânătă mică
  • 1 dovlecel mic
  • 2 roșii
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei capia, roșu
  • 1 ardei gras, galben
  • 12 ciuperci
  • sare și piper
  • rozmarin și busuioc
  • puțin ulei de măsline

[/ingredients]

[preparare title=”Rețeta Frigărui de pui cu multe legume – Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele și accesoriile friteuzei.

Spălăm vânăta și dovlecelul și le feliem în rondele de maxim 5 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm la odihnit 10-15 minute, să elimine din lichid. Apoi le tamponăm cu hârtie absorbantă.
Porționăm carnea de pui în bucăți mai mici pe care le condimentăm cu sare, piper, rozmarin și busuioc. Condimentele le alegem după preferințe.
Curățăm ciupercile de pelicula de deasupra, fără a le mai spăla, să nu pătrundă apă în ele.
Curățăm ceapa galbenă și cea roșie, le tăiem sferturi, apoi le desfacem lăsând câte 2 foi.
Curățăm ardeii, îi clătim și îi tăiem în bucăți mai mari, de mărimea celorlalte ingrediente.
Tăiem rondele și roșiile.
Ungem țepușele friteuzei cu puțin ulei, apoi înfigem pe ele ingredientele pregătite, așa încât să avem o armonie de gusturi și culori.
La capetele țepușelor așezăm câte o pălărie de ciupercă. Mai presărăm puțină sare și piper peste frigărui, eventual introducem printre ingrediente și o crenguță de busuioc și una de rozmarin.
Așezăm țepușele cu frigărui în suportul special, iar pe acesta îl introducem în friteuză, în locașul lui special.
Conectăm friteuza la sursa de curent și setăm funcția de rotisare pentru valorile implicite( 200 de grade și 45 de minute).
Cred că vă închipuiți ce bune au ieșit așa asortate! Ai mei m-au pus să le repet a doua zi, atât de mult le-au plăcut!
Frigărui de pui cu multe legumeFrigărui de pui cu multe legume

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: