Că ne plac brânzoaicele, sau plăcintele cu brânză, am tot spus, dar aceste minunate Brânzoaice trandafir cu brânză dulce și stafide au fost cele mai bune de până acum.
Prima dată am văzut și mi-au plăcut tare mult aceste forme de brânzoaice trandafir, pe blogul Rețetefeldefel.ro, însă petalele din aluat erau așezate altfel.
Apoi, după o căutare pe net mi-a plăcut aranjamentul de AICI și am mers pe acesta, doar că eu le-am făcut cu 5 și cu 6 petale.
- Vedeți aici și Rețeta clasică de Brânzoaice sau Poale-n brâu moldovenești!
Aluatul este cu drojdie, asemănător celui de cozonac cu smântână în el, iar umplutura de brânză, din belșug, cu stafide și vanilie – o nebunie.
Am întins aluatul în foi subțiri, dar cine dorește mai mult aluat, că tare bun este, poate lăsa foile mai grosiere.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 gălbenușuri de ouă medii
- 650 gr făină, plus pentru înfăinat
- 7 gr drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri cu vârf smântână fermentată
- 100 gr zahăr
- 38 ml esență de vanilie
- 1/4 linguriță sare
- Pentru umplutură:
- 800 gr brânză proaspătă de vaci
- 2 linguri smântână fermentată
- 100 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilinat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 150 gr stafide
- 3 albușuri
- 1/4 linguriță sare
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță lapte
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare pentru brânzoaice trandafir cu brânză dulce și stafide
Formăm și coacem delicioasele brânzoaice trandafir.