Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca

de Maria Udrea
24096 vizualizări
Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca

De foarte mult timp am tot căutat biscuiții picnic în două culori pentru a prepara cu ei Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca.

Și în sfârșit am intrat în posesia lor, dar nu oricum, ci prin intermediul prietenilor de la Rostar, care mi-au trimis de curând un colet mai mult decât generos plin cu minunații lor biscuiți.

Nu am stat pe gânduri și am preparat delicioasa rețetă de prăjitură Picnic, sau rețetă de prăjitură Tosca, este cunoscută sub ambele denumiri. Eu aș considera, că sunt două rețete. Prăjitura Picnic este, de fapt fără glazură, așa ca să se vadă biscuiții, iar Prăjitura Tosca este cea cu glazură.

În ambele variante este delicioasă și merită preparată.

Mai găsiți pe blog o rețetă asemănătoare, sub denumirea de Prăjitura Șah, dar cu altfel de biscuiți.

Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca
Prăjitura Picnic sau Prăjitura ToscaPrăjitura Picnic sau Prăjitura ToscaPrăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat cu mac și cocos în tavă de 25/37 cm:
  • 8 albușuri
  • 175 gr zahăr
  • 25 gr zahăr vanilinat
  • 100 gr nucă de cocos
  • 100 gr mac
  • 50 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema de gălbenușuri:
  • 8 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 1 vârf cuțit sare
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 3 lingurițe esență de lămâie
  • 1 pachet de biscuiți Picnic cu aromă de vanilie
  • 1 pachet de biscuiți Picnic cu cacao
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și zahărul vanilinat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
De acum folosim o spatulă în locul mixerului.
Încorporăm în bezea mai întâi macul, amestecând încet de jos în sus cu mișcări circulare. Apoi încorporăm cocosul și la final, făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar lateralele le ungem cu ulei. Întindem compoziția de blat cu mac și cocos în tavă și o nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește ușor la suprafață.

Cât timp se coace blatul, preparăm crema de gălbenușuri.

Crema este asemănătoare cu cea de la Rețeta de Negresă cu ciocolată și cremă de lămâie.

Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi le diluăm cu puțin lapte. Adăugăm amidonul, omogenizăm compoziția și turnăm restul de lapte.
Fierbem crema de gălbenușuri, amestecând continuu până se îngroașă că o budincă. Stingem focul, adăugăm esența de lămâie, apoi așezăm o folie de prospețime peste ea, la contact și o lăsăm la rece. Când este complet rece, o mixăm adăugând și untul moale, ținut la temperatura camerei.

Asamblăm Prăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca.

Peste blatul de mac cu cocos, răcit, întindem crema de gălbenușuri. Deasupra cremei așezăm cele două tipuri de biscuiți în formă de șah.

Preparăm glazura de ciocolată. Încălzim smântâna până aproape de punctul de fierbere și topim în ea ciocolatele rupte în bucăți. Omogenizăm bine glazura de ciocolată și o întindem fierbinte peste stratul de biscuiți.

Dăm prăjitura la rece până se întărește glazura, apoi o putem porționa și servi alături de cei dragi.

Țin să mulțumesc frumos,  prietenilor de la Rostar pentru minunații biscuiți cu care mi-am delectat familia!

Prăjitura Picnic sau Prăjitura ToscaPrăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca
Prăjitura Picnic sau Prăjitura ToscaPrăjitura Picnic sau Prăjitura Tosca

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.