Pentru mic dejunuri de weekend, pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu, sunt perfecte aceste Vafe aperitiv cu carne tocată și legume.
Se prepară destul de simplu, iar rețeta se poate adapta în funcție de ce avem prin frigider.
De exemplu, eu am preparat-o și cu puțină friptură și cârnați, rămase de la masa de Crăciun. În loc de carne tocată, am tăiat cârnații și friptura în cuburi mici și le-am adăugat în aluat. Așa am reciclat și preparatele rămase neconsumate, după principiul ”nimic nu se aruncă” 🙂
Mai vedeți și:
Rețeta Vafe aperitiv cu legume mexicane
Rețeta Biscuiți aperitiv cu jumări, la aparatul de vafe
Din categoria vafelor dulci, vedeți și:
Rețeta Vafe cu mere și cremă de vanilie
Ingrediente
- 3 ouă medii
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 3 linguri iaurt cremos
- 300 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 500 gr carne tocată
- 2 linguri ulei
- 200 ml vin roșu
- 250 gr ciuperci din conservă
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- 2 linguri ketchup de casă
- câteva fire de pătrunjel verde
- câteva frunze de busuioc verde
- puțin ulei pentru uns forma de vafe
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Rețeta Vafe aperitiv cu carne tocată și legume.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.