De obicei îmi place să prepar salată de legume cu maioneză, adaptată după clasica salată a la russe, dar de Crăciun, sau de Revelion, prepar clasica salată de boeuf.
Nu suntem chiar fani carne de vită, dar îmi place că după ce prepar salata de boeuf, prepar și o supă de vită tare gustoasă.
Salata de boeuf trebuie să conțină neapărat carne de vită, pentru că de aici este și denumirea ei.
Acum, cantitățile ingredientelor nu trebuie să fie stas, fiecare pune după gust. De exemplu, mie îmi place să pun o cantitate mai mare de murături: castraveciori și gogoșari. Gogoșarii sunt opționali, în rețeta originală sunt folosiți doar la decor, însă eu îi includ și în salată. Dau un gust deosebit și un plus de culoare.
De asemeni maioneza se adaugă tot după gust. Eu, de obicei prepar maioneză din gălbenușuri crude cu muștar, dar la salata de boeuf, pun și gălbenușuri fierte, pentru că folosesc albușurile la decor.
Cât despre decor, având în vedere că am preparat salata pentru sărbătorile de iarnă, am ales un decor tematic.
Am vrut inițial să fac o poveste de iarnă cu brăduț împodobit și om de zăpadă, dar am renunțat din lipsă de spațiu pe platou.
Am optat pentru o coroniță de Crăciun și un om de zăpadă din albuș de ou.

Mai găsiți pe blog și:
- Rețeta Salată asortată din legume cu ton și maioneză
- Rețeta Maioneză preparată altfel decât în modul clasic
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi roșii
- 750 gr rasol de vițel cu os
- 750 gr morcovi
- 750 gr castraveciori murați
- 500 gr gogoșari în oțet
- 500 gr albitură( țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel)
- 250 gr mazăre congelată
- 1 ceapă( pentru supă)
- sare, după gust
- Pentru maioneză:
- 2 gălbenușuri fierte
- 1 gălbenuș crud
- 2 linguri de muștar clasic
- 750 ml ulei de floarea soarelui
- zeama de la 2 lămâi mai mici
- 1 lingură apă minerală
- Pentru decor:
- castraveți murați
- gogoșari
- albușuri de ouă fierte
- măsline negre
- morcovi fierți
Mod de preparare
Rețeta Salată de boeuf – Pregătirea ingredientelor.
Pregătim maioneza.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
2 comentarii
Multumim pt.retete!La multi ani si spor in toate!
Cu mare drag! Asemeni și din partea mea!