Vafe și sărățele cu jumări în aluat

de Maria Udrea
4902 vizualizări
Vafe și sărățele cu jumări în aluat

Pentru că mi-au mai rămas câteva jumări de la sărbătorile de iarnă, le-am tocat și le-am inclus într-un aluat sărat din care am preparat această rețetă de  Vafe și sărățele cu jumări în aluat.

M-a cucerit acest aparat de vafe și îl folosesc destul de des, mai ales pentru a prepara vafe sărate, din diverse rețete de aluaturi, precum:

Atât vafele cu jumări cât și sărățelele i-au cucerit instant pe ai mei, încât mă puneau să le mai prepar și a doua zi.

Sărățelele ies mai crocante, pentru că sunt preparate în forma de copt pe flacără, iar vafele au și părți crocante, dar și mai moi, datorită formei.

N-aș putea să spun care mi-au plăcut mai mult, ca gust, dar ca aspect îmi plac mult vafele.

Vafe și sărățele cu jumări în aluat

Vafe și sărățele cu jumări în aluat

Pentru că mi-au mai rămas câteva jumări de la sărbătorile de iarnă, le-am tocat și… Aperitive Vafe și sărățele cu jumări în aluat European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 275 gr jumări
  • 2 ouă
  • 175 gr smântână de consum cu 12% grăsime
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 350 gr făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare pentru rețeta de Vafe și sărățele cu jumări în aluat

Mai întâi tocăm jumările în robot, sau cu mașina de tocat și le transformăm într-o pastă.
Este ideal ca jumările să fie doar ușor împănate cu carne!
Transferăm pasta de jumări într-un bol și adăugăm acolo toate ingredientele pentru aluatul de vafe și de sărățele.
Le amestecăm bine până obținem un aluat omogen, dar nu ferm. Va fi un aluat pe care îl vom pune cu lingura în forme. Aș putea compara textura aluatului cu jumări cu cea a aluatului de gogoși cu lingura, sau de pancakes, o idee mai groasă.
Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute, apoi încălzim cele două forme de copt.
Nu e nevoie să ungem niciuna din forme, pentru că avem suficientă grăsime în aluat.
Când sunt încălzite formele, punem cu lingura din aluat, in formele de copt. Punem câte o lingură mai cu vârf în compartimentele formei de vafe și două linguri în forma de sărățele. Închidem formele și așteptăm să se coacă vafele și sărățelele.
Lângă forma de sărățele trebuie neapărat să stăm. Aceasta se va întoarce de pe o parte pe cealaltă, pe flacără, pentru o coacere uniformă.
Eu am copt sărățelele de dimensiuni mai mari. Dar, cu răbdare și timp la dispoziție se pot face mai micuțe să fie mai aspectuoase.
După cum v-am spus mai sus, ne-au plăcut maxim atât sărățelele cât și vafele și sper să vă inspire și pe voi rețeta mea și să o testați.
Vafe și sărățele cu jumări în aluatVafe și sărățele cu jumări în aluat

Dacă și voi obișnuiți să folosiți jumările în diferite aluaturi, mai găsiți pe blog și alte rețete de unde vă puteți inspira:

Aperitive din aluat cu jumări

Chifle cu pastă de jumări și chimen

Pogăcele cu jumări și multe condimente

Covrigei cu jumări și chimen

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.