Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă

de Maria Udrea
1275 vizualizări
Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă

Perfectă, mai ales în perioadele de post, această Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă, pentru că este și gustoasă și plină de vitamine, dar și foarte sățioasă. Poate ține loc de orice masă!

Despre quinoa nu o să detaliez prea multe, decât că este un aliment bogat în nutrienți esențiali sănătății organismului.

Foarte important, quinoa nu conține gluten!

Quinoa este ușor de digerat și nu are multe calorii, deci poate fi inclusă cu succes în orice cură de slăbire. Quinoa este bogată în proteine și fibre, având în compoziție un aminoacid cu rol important în absorbția calciului. 100 gr. de quinoa au 120 de calorii, iar valoarea energetică din 100 gr. de quinoa este de 1,539 kJ.

Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albăRețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă

Mai găsiți pe blog și Rețeta Salată de legume cu quinoa albă și brânză, dar și o rețetă de desert cu quinoa – Budincă de quinoa cu fructe deshidratate.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 100 gr quinoa albă
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 250 gr roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5-6 frunze de mentă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare, după gust

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de rapid ne asigurăm o masă din zi preparând această Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă!

Punem semințele de quinoa într-o sită deasă și le clătim bine în 2-3 ape reci. Apoi le scurgem și le fierbem în apă clocotită cu sare, pentru 10-12 minute.

Acoperim vasul cu un capac și lăsăm semințele de guinoa să se răcească, timp în care se vor hidrata și mai mult.

Între timp, pregătim legumele și dressingul.

Clătim bine legumele și le feliem. Roșiile le tăiem în felii subțiri, ceapa verde în rondele și castraveții în jumătăți de rondele. Le amestecăm pe toate într-o salatieră încăpătoare. Tocăm mărunt pătrunjelul verde împreună cu frunzele de mentă și le adăugăm la salata de legume.

Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu zeama de lămâie și puțină sare. Adăugăm dressingul peste legumele și verdețurile din salatieră și le amestecăm pentru a se întrepătrunde gusturile.

Când quinoa este bine răcită, o adăugăm peste salata de legume și verdeață și amestecăm ușor pentru a se integra printre celelalte ingrediente.

Este foarte gustoasă, această salată, foarte fresh și perfectă pentru orice masă din zi! Merge foarte bine și luată în pachetul de la serviciu, asamblată la borcan ca în Această Rețetă!

Să vă fie de folos!

Rețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albăRețetă de Salată tabbouleh cu quinoa albă

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: