Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

de Maria Udrea
8486 vizualizări
Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

Pentru că este primăvară și este recomandat din plin consumul de verdețuri, azi am pregătit această rețetă de ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou.

Sincer, când m-am decis să o prepar mă gândeam că o să mânânc doar eu din ea o săptămână, întrucât ai mei nu sunt prieteni cu ștevia.

Dar, am avut o mare surpriză, nu numai că au mâncat, ci au declarat că a fost nesperat de bună. 🙂

Chiar a fost bună și asta pentru că am combinat ștevia cu salată verde, dar și cu puțină scăriță de porc afumată, că deh, doar ce am ieșit din post.

Am avut și niște roșii la borcan puse de toamna, doar cu sare și au fost acrișoare, așa că nu avea cum să nu iasă ciorba delicioasă.

Din aceeași categorie de rețete, vă mai recomand și:

Rețeta Ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe

Rețeta Ciorbă de lobodă servită cu omletă și mărar

Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare pentru ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou.

Ingrediente

  • 500 gr ștevie
  • 250 gr salată verde
  • 350 gr scăriță afumată
  • 1,5 l apă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 250 gr roșii cu sare, la borcan
  • sare și piper, după gust
  • puțin cimbru
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ou mare
  • 1 legătură de leuștean verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare pentru ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

Mai întâi spălăm foarte bine frunzele de ștevie și pe cele de salată verde.
Punem un vas cu puțină apă și 1/2 linguriță de sare la fiert.
Când începe să clocotească, scufundăm frunzele de ștevie și le lăsăm 1 minut. Le scoatem într-o sită, la scurs.
Spălăm bine scărița afumată, în apă fierbinte, o porționăm și o punem la fiert în 1,5 l de apă.
Curățăm firele de ceapă verde, le clătim, le tocăm rondele și le punem la călit cu doar o lingură de ulei. Le amestecăm bine până se pătrund, apoi adăugăm roșiile de la borcan, puțin cimbru uscat și fierbem sosul pentru 5-6 minute.
Când scărița afumată este bine fiartă, aproape de a se desface carnea de pe oase, adăugăm salata verde, tocată franjuri.
Peste 2-3 minute, adăugăm și frunzele de ștevie, scurse și tocate, apoi sosul de roșii cu ceapă verde.
Adăugăm și lujerii de la leuștean tăiați în bastonașe și mai fierbem ciorba de ștevie 6-8 minute, nu mai mult. Lujerii de la frunzele de leuștean vor da o aromă plăcută ciorbei de ștevie.
Tocăm frunzele de la leușteanul verde și le adăugăm în ciorbă în ultimele 5 minute de fierbere.
Amestecăm bine oul, adăugând și 1 lingură din supa fierbinte și îl adăugăm în ciorbă, amestecând cu o spatulă, pentru a se crea franjuri.
După ce adăugăm oul, stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Punem și un capac peste oală, pentru a nu se evapora aroma frunzelor de pătrunjel.
Pătrunjel verde putem adăuga în ciorbă și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
Să vă fie de folos!
Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou

 

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.