Pentru că este primăvară și este recomandat din plin consumul de verdețuri, azi am pregătit această rețetă de Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou.
Sincer, când m-am decis să o prepar mă gândeam că o să mânânc doar eu din ea o săptămână, întrucât ai mei nu sunt prieteni cu ștevia.
Dar, am avut o mare surpriză, nu numai că au mâncat, ci au declarat că a fost nesperat de bună. 🙂
Chiar a fost bună și asta pentru că am combinat ștevia cu salată verde, dar și cu puțină scăriță de porc afumată, că deh, doar ce am ieșit din post.
Am avut și niște roșii la borcan puse de toamna, doar cu sare și au fost acrișoare, așa că nu avea cum să nu iasă ciorba delicioasă.
Din aceeași categorie de rețete, vă mai recomand și:
Rețeta Ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe
Rețeta Ciorbă de lobodă servită cu omletă și mărar
Ingrediente
- 500 gr ștevie
- 250 gr salată verde
- 350 gr scăriță afumată
- 1,5 l apă
- 1 legătură de ceapă verde
- 250 gr roșii cu sare, la borcan
- sare și piper, după gust
- puțin cimbru
- 1 lingură de ulei
- 1 ou mare
- 1 legătură de leuștean verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Iată cum prepar eu Rețeta Ciorbă de ștevie cu afumătură și franjuri de ou!